POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda završila VELIKI posao!

Luka Mitrović produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom, objavio je klub na društvenim mrežama.

Crveno-beli su na interesantan način najavili nastavak saradnje sa iskusnim krilnim centrom, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor.

 


Mitrović se pre dve godine vratio na Mali Kalemegdan i osvojio odmah triplu krunu, a minule sezone sa timom Duška Ivanovića uzeo je Kup Radivoja Koraća i titulu u domaćem šampionatu.

„Luka je potpisao trogodišni ugovor (2+1) sa našim klubom, čime će se pridružiti maloj grupi igrača koji su u crveno-belom dresu proveli gotovo celu deceniju“, stoji u saopštenju Zvezde.

Mitrović je visok 205 centimetara, rođen je 21. marta 1993. godine u Novom Sadu, a u Crvenu zvezdu je stigao još 2012. godine.

U prvom mandatu je proveo punih pet sezona na Malom Kalemegdanu i postao i kapiten tima. Nakon epizoda u Bambergu, Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti, vratio se u svoj klub 2021. godine i nastavio da ispisuje istoriju.

Mitrović je sa crveno-belima osvojio čak 14 trofeja – četiri ABA lige i po pet titula prvaka Srbije i Kupa Koraća.

 


Do sada je odigrao 398 utakmica u crveno-belom dresu i nalazi se na petom mestu večne liste igrača po broju odigranih utakmica.

Takođe, Luka se nalazi na četvrtom mestu po broju odigranih evropskih utakmica u crveno-belom dresu sa 131 mečom.

„Ostankom Luke Mitrovića, igrača koji će svojim prisustvom u svlačionici i na terenu u svakom smislu doneti mnogo – klub je nastavio kontinuitet koji ima već godinama, a to je baza domaćih igrača koji znaju šta znači dres Crvene zvezde. Klub se ovom prilikom zahvaljuje Luki Mitroviću koji je odbio ponude nekolicine evroligaških klubova da promeni sredinu tokom ovog leta, i za znatno manje novca odlučio da ostane jedan od temelja Crvene zvezde i u godinama koje dolaze“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU: Zvezda završila VELIKI posao!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*