VELIKI POTPIS U HUMSKOJ: Španac stigao u Partizan

FOTO: KK Partizan

Španski stručnjak i selektor Srbije Toni Đerona postaće novi trener rukometaša Partizana, prenosi Mocartsport.

Kako je navedeno, ugovor je potpisan na tri godine.

 


Velika vest za Partizan i srpski rukomet. Selektor Orlova je skoro tri godine na kormilu reprezentacije. Početkom godine je Srbija sa španskim stručnjakom bila 11. na Svetskom prvenstvu, izboreno je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a uporedo s vođenjem naše selekcije biće i kormilar kluba iz Humske i naslednik Darija Krželja, s kojim je završena saradnja posle finale plej-ofa Superlige Srbije i poraza od Vojvodine sa 2:0 u seriji.

Pre desetak dana u intervjuu za Mozzart Sport, Đerona je potvrdio da je bilo kontakata sa Partizanom, da je sve prepustio menadžeru Andreju Goliću. Pohvalno se izrazio o talentovanim crno-belim rukometašima i prethodniku na klupi, Krželju.

„Partizan ima mlad tim, uradio je veoma dobar posao ove sezone, završio na drugoj poziciji. Postoje veoma interesantni igrači sa kojima bi bilo zanimljivo da se radi. Dosadašnji trener (Dario Krželj prim. aut.) razvio ih je ovu sezonu, sezonu i po, radio je veoma dobro s njima. Čestitke na tome. Videćemo šta će da se desi“, istakao je Đerona.

 


Potvrda se očekuje u utorak kada je u prostorijama kluba na stadionu Partizana Izborna skupština, na kojoj će da se bira novo rukovodstvo crno-belih, predsednik Skupštine i Upravnog odbora.

Partizan već 11 godina nije šampion, poslednje tri sezone mlada, talentovana ekipa je napravila maksimum, bila vicešampion. Nije se moglo protiv dominantne i mnogo kvalitetnije Vojvodine, desetostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Đerona je četiri godine bio na kormilu francuskog Šartra, ali je završena saradnja u finišu protekle sezone. Katalonac ostaje na kormilu Orlova, ima ugovor još godinu i po sa Rukometnim savezom Srbije, ali posle dolaska u Partizan realna je i opcija produžetka saradnje i sa našom reprezentacijom.

Partizan su posle kraja sezone napustili golman Andrej Trnavac (Vojvodina), levi bek Stefan Petrić (Vardar) i pivotmen Martin Varga (Slovan iz Ljubljane). Istekao je ugovor iskusnom Vuku Lazoviću, a Đerona može da računa na dvojicu bisera u timu, novopečene reprezentativce Uroša Kojadinovića i Nikolu Zečeviča. Ne bi trebalo više da bude odlazaka bitnih igrača, a u planu su pojačanja, pre svega mlade snage. Đerona je u poslednjim akcijama za razvojni tim Srbije zvao i Veljka Popovića, Ivana Mićića i iskusnijeg Mladena Šotića.


Be the first to comment on "VELIKI POTPIS U HUMSKOJ: Španac stigao u Partizan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*