PONOVO LEPE VESTI: Arsović, Ivanović i Đorđević osvojili zlatne medalje u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije

Andrea Arsović, Marko Ivanović i Melani Đorđević osvojili su danas zlatne medalje u olimpijskim disciplinama prvog dana finala Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, koje se održava u Novom Sadu.

Iskusna reprezentativka Andrea Arsović, članica Partizana, plasirala se u finale „na mala vrata“, kao osmoplasirana u kvalifikacijama. Arsovićeva je većim delom finala bila u vođstvu, ali joj je mlada Emilija Ponjavić (Trstenik 1893) „disala za vratom“. Na kraju, Arsovićeva je do zlata došla sa samo 0,2 kruga prednosti nad Ponjavićevom. Treća je bila Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790). Zlato u juniorskoj konkurenciji pripalo je Anji Knežević (Novi Beograd – Ušće).

 


Marko Ivanović (Čika Mata) je prilično ubedljivo trijumfovao u muškom finalu, ispred klupskog druga Milutina Stefanovića i osvajača olimpijske bronze Milenka Sebića (Novi Sad 1790). U konkurenciji omladinaca najprecizniji je bio Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813).

 


U takmičenju sport pištoljem Melani Đorđević (Bor 030) je odnela dva zlata. Bila je najbolja u konkurenciji juniorki, a potom je prijatno iznenadila u seniorskom finalu. Na kraju finala, Đorđevićeva i Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće), glavni favorit i ubedljivo najpreciznija u kvalifikacijama, su imale po isti rezultat „20 hitova“ (pogodak 10,2 kruga i bolji). Posle dva raspucavanja, zlato je otišlo u ruke Đorđevićeve.

Duško Petrov (Kikinda) je odbranio zlato u gađanju pištoljem slobodnog izbora.

U nedelju, drugog dana finala Kupa, na programu su takmičenja pištoljem središnjeg paljenja i standardnim pištoljem.


Be the first to comment on "PONOVO LEPE VESTI: Arsović, Ivanović i Đorđević osvojili zlatne medalje u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*