KONAČNA ODLUKA: ABA liga odredila termine finala

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Čelnici Regionalnog takmičenja u petak su objavili termine i satnice prve tri utakmice finalne serije između Partizana i Crvene zvezde – odluka je konačna.

Sada je i definitivno jasno – košarkaši Partizana i Crvene zvezde počeće finalnu seriju plej-ofa ABA lige u utorak 13. juna kada će domaćini biti crno-beli u „Štark Areni“.

 


Prvi meč serije igra se sa početkom od 20 sati, kao i drugi, koji će biti odigran dva dana kasnije na istom mestu.

U trećem meču serije domaćin je Zvezda i taj duel zakazan je za 18. jun od 20:30 sati.

Satnica eventualne četvrte i pete utakmice biće nakndadno određeni, a ta dva meča, ako se budu igrala, igraće se 20. i 23. juna.

Dakle, sa ovom, sada i zvaničnom odlukom takmičenja (objavljena na sajtu lige), nedoumica i neizvesnosti više nema – konačno je jasno kada će krenuti konačni obračun Zvezde i Partizana za ABA tron.

Oba kluba dosad imaju šest trofeja u regionalnom takmičenju i otud ovaj novi sudar za titulu nosi dodatnu važnost.

Nakon što je ABA liga objavila konačan raspored finalne serije, oglasio se direktor takmičenja Milija Vojinović.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Kao sportski direktor ABA lige j.t.d. tokom cele sezone 2022/23, zaključno sa plej-ofom, učinio sam sve što je u mojoj moći da pri velikim izazovima po pitanju termina utakmica, svim klubovima omogućim najbolje moguće uslove, poštujući okolnosti sa kojima se suočavaju i naravno štiteći integritet takmičenja.

Određivanje termina finala plej-ofa, doneli su još veće izazove i izuzetno velike tenzije. Ipak i u takvim okolnostima, učinio sam sve da donosim odluke isključivo u interesu ABA lige. Sa tim motivima sam se i vodio kada sam odredio prvobitne termina finala plej-ofa, ali i sada kada donosim odluku o promeni termina finala plej-ofa za samo jedan dan, sve u skladu sa ovlašćenjima koja proizilaze iz Člana 11.1. Bylaws AdmirlBet ABA lige.

U svetlu svega što se dešavalo u prethodnom periodu, a sa čime verujem da ste svi detaljno upoznati, uveren sam da su novi termini plej-ofa, jedino ispravno rešenje u interesu takmičenja.

Poštujući izneti stav KK Partizan Mozzart Bet, iskreno se nadam da će imati razumevanje za konačnu odluku po pitanju termina finalne serije i da će pri tome imati u vidu sve odluke koje sam doneo tokom određivanja termina njegovih utakmica plej-ofa. Počev od pomeranje prve utakmice četvrtfinala, što je dovelo ekipu SC Derby da ima pauzu od završetka ligaškog dela 18.4.2023. do prve utakmice četvrtfinala 15.5.2023. Zatim, pomeranja prve polufinalne utakmice za jedan dan, sa 27.5.2023. na 28.5.2023. na molbu KK Partizan Mozzart Bet, a koji je KK Cedevita Olimpija doneo velike probleme kod organizacije putovanja. Ili, kod određivanja termina treće utakmice polufinala, kada sam uvažio zahtev KK Partizan Mozzart Bet da se utakmica igra u Štark Areni, i zakazao je za 6.6.2023. umesto za 2.6.2023. što bi bilo u skladu našeg ranijeg dogovora da po završetku obaveza u Evroligi, utakmice plej-ofa igra na dva/tri dana i što bi donelo ranije planirani početak finala. Na kraju, poštovao sam i želju KK Partizan Mozzart Bet da finalnu seriju igra u Štark Areni i zakazao početak finalne serije za 12.6 2023. iako je logično bilo da to bude 9.6.2023.godine, ili ranije u nekim okolnostima.

Sve navedeno je takođe bilo u interesu same AdmiralBet ABA lige, smatrajući da je publika veliki poslovni interes, a potvrda toga su rekordi po gledanosti na utakmicama.

 


Nadam se da će ovoga puta KK Partizan Mozzart Bet biti taj koji ima razumevanja i da će se ponašati u skladu sa zajedničkim interesima AdmiralBet ABA lige, kada je u pitanju pomeranje početka finalne serije za samo jedan dan. Naročito kada takva odluka ni na jedan način ne stavlja KK Partizan Mozzart Bet u podređen položaj u odnosu na rivala u finalu, pogotovo u ambijentu koji je nastao sa pokušajem narušavanja integriteta kalendara AdmiralBet ABA lige, a koji je u potpunosti sačuvan!

Na kraju, iskreno se nadam da će KK Partizan Mozzart Bet, učiniti sve što je u njegovoj moći da predstojeće finale plej-ofa predstavlja krunu sezone i da teren bude jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona. A, da svaka utakmica bude spektakl koja će služiti na čast finalistima i samom takmičenju.

Shodno svemu rečenom, a na osnovu ovlašćenja sportskog direktora koja proizilaze iz Člana 11.1. Bylaws AdmirlBet ABA lige, novi termini finala plej-ofa su:

  1. Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda Meridianbet, 13.06.2023 u 20:00
  2. Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda Meridianbet, 15.06.2023 u 20:00
  3. Crvena zvezda Meridianbet – Partizan Mozzart Bet, 18.06.2023 u 20:30
  4. Crvena zvezda Meridianbet – Partizan Mozzart Bet, 20.06.2023. (eventualno)
  5. Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda Meridianbet, 23.06.2023. (eventualno)

S poštovanjem,

Milija Vojinović

Sportski direktor ABA Lige j.t.d“


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "KONAČNA ODLUKA: ABA liga odredila termine finala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*