ZVEZDA NE STAJE: Ratnik stiže na Marakanu?

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela dao je interesantan intervju za slovenački Delo.

Funkcioner kluba iz Ljutice Bogdana analizirao je slovenačko tržište, mane i vrline fudbalera sa tog podneblja.

 


– Jedan od glavnih zadataka naših skauta je praćenje igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Pratimo jednog od slovenačkih igrača, ali ga ne bih javno pominjao. Slovenačka liga nam je zanimljiva. Kada sam bio direktor u Fudbalskom savezu Srbije, pre svakog velikog turnira ili važne utakmice, insistirao sam da odigramo pripremnu utakmicu sa Slovenijom. Verovalo se da ako pobediš Sloveniju, na dobrom si putu – pojašnjava Mitar Mrekela u intervjuu za slovenački Delo.

Isti izvor navodi da su tokom proleća na skeneru crveno-belih bili 19-godišnji štoper Olimpije Marčelo Ratnik i 21-godišnji špic Maribora Žan Vipotnik, koji je na početku kvalifikacionog ciklusa za EP u Nemačkoj debitovao za državni tim, u pobedi nad Kazahstanom bio strelac, a namestio jedan od dva gola protiv San Marina. 

– Slovenci nisu kao Holanđani ili Španci, ali su uvek disciplinovani, dobro trče, u svakoj generaciji ima dva, tri igrača koji se ističu. Ako niste dobro pripremljeni, organizovani u igri, ako ne uložite maksimalnu energiju u meču protiv Slovenaca, ne možete da pobedite. Uvek nam je bio dobar pokazatelj ako smo pobedili Sloveniju. Dobili smo realnu sliku gde pripadamo.

 


Ostaje da se vidi da li ćemo ovog leta videti nekog Slovenca u dresu Crvene zvezde.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ZVEZDA NE STAJE: Ratnik stiže na Marakanu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*