KRAJ ZA NOVAKA: Đoković bez polufinala Rima!

FOTO: EPA

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Bolji od njega je bio Holger Rune posle dva sata i 17 minuta vremena igre rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 6:2).

 


Na početku meča mladi Danac izabrao je da prima servis, što se brzo pokazalo kao ispravna i korisna odluka.

Uhvatio je nezagrejanog Đokovića na „pogrešnoj nozi“ i na startu meča napravio je brejk, koji mu je u nastavku osim prednosti dao i dozu samopouzdanja.

Kako je set odmicao Rune je bio sve sigurniji, dok je srpski teniser odigrao možda najgori set u ovoj godini.

U petom gemu Rune je došao do duplog brejka i već je bilo jasno da je za Novaka ovaj set izgubljen.

Đoković je uspeo samo malo da produžio ovaj deo igra, kada je spasao prvu set loptu, ali je Rune u narednom servis gemu iskoristio prvu od dve šanse i za 38 minuta igre imao je prednost od 1:0.

Početak drugog seta obeležili su sigurni servis oba tenisera, da bi se Đoković u trećem gemu ovog dela suočio sa novim brejkom, ali i sa zdravstvenim problemima.

Nije dozvolio Runeu da mu oduzme servis, a posle ovog gema medicinska ekipa ušla je na teren i posle konsultacija Đoković je popio tabletu za bolove.

Od tog trenutka počeo da je hvata pravi ritam i da se polako vraća u meč. Na ruku srpskog tenisera išla je i jedna odluka sudije u šestom gemu, kada posle jednog udarac Đokovića Rune prekinuo poen, jer je video da je lopta u autu.

Pozvao je glavnog sudiju da proveri, ali je Lajani procenio da je lopta dobra i poen je pripao Đokoviću, za izjednačenje 40:40.

 


Danac je bio besan nakon te odluke, bio je siguran da je aut, a kasnije se ispostavilo da je Rune bio u pravu i da je oštećen.

Posle toga dozvolio je Novaku da mu oduzme servis i da povede 4:2, što je značilo potpuni povratak srpskog igrača u meč.

Imao je Đoković 5:2 i bio blizu izjednačenja u setovima, ali je Rune posle medicinske pomoći vezao dva gema, koja su obeležile sjajne razmene sa obe strane.

Danac je bez izgubljenog poena uzeo svoj gem, a odlične udarce preneo je i u gem u kom je Đoković servirao, pošto je ekspresno došao do 40:0 i tri vezane brejk lopte. Iskoristio je drugu i na semforu je pisalo 5:4.

U 10. gemu drugog seta, Rune je trebalo da servira za izjednačenje, ali je Đoković imao 0:30 u trenutku kada je jaka kiša počela da pada u Rimu, zbog koje je usledio je prekid od skoro sat vremena.

Po povratku na teren, Đokoviću su bila potrebna smo dva poena da dođe do izjednačenja i uzme drugi set.

A onda je usledio hladan tuš na startu trećeg seta, kada je Rune odmah napravio brejk i već u sledećem ga materijalizovao. Da nesreća nikad ne dolazi sama pokazao je naredni servis gem Đokovića.

Rune je brzo stigao do 0:30 i tako nagovestio ono što će se ubrzo desiti. Srpski predstavnik je do kraja tog gema ušao u verbalni obračun sa sudijom, spasio jednu brejk loptu protivnika, ali ne i drugu.

Videlo se da je Đoković nervozan, svađao se sa ljudima iz sopstvenog tima koji su sa tribina posmatrali meč, a kako i ne bi kada je na semaforu bilo 3:0 za Danca u odlučujućem setu.

Na kraju, 20 grešaka više od Runea koštalo je Đokovića prolaska dalje. Pri rezultatu 5:2 za protivnika je imao brejk šansu koju nije iskoristio, nakon čega Rune koristi prvu meč loptu i prolazi dalje.

U polufinalu ga čeka bolji iz duela Fransiska Serundola i Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "KRAJ ZA NOVAKA: Đoković bez polufinala Rima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*