OVO SE ČEKALO: Bodiroga se oglasio o Kampacu i Zvezdi!

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga oglasio se povodom „slučaja Kampaco“ i zabrane Crvenoj zvezdi da do 28. februara registruje Argentinca za utakmice u elitnom takmičenju.

Legendarni srpski košarkaš kao prvi čovek Evrolige nema pravo da amnestira tu zabranu, već to može da učini samo Maršal Gliknam, izvršni direktor EL.

– Menadžment Evrolige je 30. decembra 2022. godine uputio preporuku nadležnim, nezavisnim komisijama – Komisiji za kontrolu upravljanja (Management Control Commission) i Finansijskoj komisiji (Finance Panel), da se dozvoli registracija Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i da mu se omogući da igra, zato što je to u interesu takmičenja. Ujedno smo podržali sve odluke koje idu u smeru maksimalnog poštovanja svih propisa vezanih za finansijsku stabilnost i fer-plej, što podrazumeva i pojačavanje nadzora – rekao je Bodiroga za Sportal i dodao:

 


– Po pitanju krajnje odluke, moj stav je sasvim jasan i nema potrebe da ga dodatno pojašnjavam – podvukao je Bodiroga.

Podsetimo, ukoliko Zvezdi ostane zabrana do 28. februara, Fakundo Kampaco će tek moći da zaigra u 26. kolu Evrolige protiv Bajerna u Minhenu.

 


Be the first to comment on "OVO SE ČEKALO: Bodiroga se oglasio o Kampacu i Zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*