ŠAMARČINA ZVEZDI: Evroliga ŽESTOKO kaznila crveno-bele, bez Kampaca još DUGO!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Evroliga je kaznila KK Crvena zvezda.

Poznato je da klub sa Malog Kalemegdana nije mogao da registruje Fakunda Kampaca zbog privremene zabrane.

Iz sedšita elitnog takmičenja sada je stiglo i konačno rešenje koje kaže da je srpski i regionalni šampion kažnjen zabranom registrovanja novih igrača i trenera.

Te sankcije važe do 28. februara ove godine.

 


Uz to, crveno-beli su kažnjeni i novčano sa 25.000 evra.

„Finansijska komisija Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i novčane kazne od 25 hiljada evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja“, navodi se u saopštenju Evrolige.

Slučaj „Kampaco“ je 1. decembra 2022. godine upućen Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja, nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima.

Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi koja znači da crveno-beli neće moći da registruju igrače i trenere.

Uvedene zabrane Zvezdi uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje izmirenja obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija. Tako je klubu omogućeno da stekne prednost nad konkurencijom i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijskom poslovanju.

U kazni Evrolige se navodi i da svako dalje kršenje finansijskih propisa može dovesti do još većih sankcija, kao što je oduzimanje pobeda.

Sve to se navodi u saopštenju elitnog takmičenja, a na ovu odlluku se može uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

 


Be the first to comment on "ŠAMARČINA ZVEZDI: Evroliga ŽESTOKO kaznila crveno-bele, bez Kampaca još DUGO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*