ZVANIČNO: Crvena zvezda ima novog trenera!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Duško Ivanović je i zvanično postao novi trener Crvene zvezde.

Iskusni stručnjak se trenutno obraća novinarima u dvorani Pionir.

Crveno-beli nisu najbolje otvorili tekuću sezonu, pre svega u Evroligi gde su ostvarili samo jednu pobedu u sedam utakmica, zbog čega je Vladimir Jovanović dobio otkaz.

 


Ređali su pobede u ABA ligi, ali je pre sedam dana usledio šokantan poraz od Zadra na svom parketu, koji je „presudio“ Jovanović.

Njegov naslenik je jedno od najcenjenijih imena u evropskoj košarci, čovek koji je tri puta bio šampion Španije.

Za početak se novinarima obratio prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

„Nemam šta da predstavljam gospodina Duška Ivanovića, znate ko je i šta je. Napravilo smo dogovor sa Vladom Jovanovićem, kome sam zahvalan. Zadovoljstvo mi je što sam sa Duškom napravio brzo dogovor. U trenutku koji nije zgodan. Drago mi je što smo se brzo dogovorili i što je Duško sa nama“, rekao je Čović, a potom se dotakao rastanka sa Jovanovićem.

„U interesu srpske košarke je da se daje šansa mladim srpskim trenerima, imamo tri perspektivna mlada trenera, Dušana Alimpijevića, Vladu Jovanovića i Nenada Stefanovića koji je u FMP-u. Uvek je rizik kada dolazi mladi trener, a mislim da je tako u svakom poslu – stepen strpljenje koliko možete da istrpite pritiske. Kažu da Zvezda nije za učenje, ali nije ni reprezentacija. A dešavalo se i nisu se pokazali. U slučaju sa Vladom Jovanovićem imali smo veliki uzorak kakva bi bila dalja perspektiva, ne samo za Zvezdu, već i za klub. Procenili smo da treba da napravimo dogovor i da sporazumno raskinemo saradnju. Ne mislim da su napravljeni veliki kiksevi, utakmicu su izgledale da smo blizu da pobedimo, a nismo. Vlada Jovanović je odličan mlad trener, vrlo je posvećen, čovek koji živi košarku. U tom delu mogu da nastanu određena klizanja i moj savet svakom mladom treneru da se ni trunka autoriteta ugrozi. Sa sitnicama to kreće, kako kažu, stinice su đavo. Ako dozvolite lančić pa vam ne smeta, pa garnituru. neku.. U tom delu nema dobrote, već samo profesionalnog odnosa. Od devet utakmica u Evroligi, nekom slučajnošću, baš slučajnošću… Šest utakmica smo igrali u gostima. Imali smo interesantno suđenje, kao što znate nigde se nismo obrukali… Imali smo crveni signal na utakmici protiv Olimpijakosa. Od devet utakmica u Evroligi, kiks je pobeda PAO u Beogradu. Što se tiče ABA lige je baš kiks izgubiti od Zadra u Beogradu, i to ne samo u Beogradu, već i Zadru. Za tu utakmicu vam nije bio ni potreban trener, već dodatan stepen koncentracije“.

Novi trener Duško Ivanović se zahvalio Čoviću.

„Hvala Nebojša, znam da će mi biti teško, ali sam zadovoljan dolaskom u Zvezdu. To je klub velike tradicije i armije navijača. Veliki je izazov, verujem da u ovaj tim može da ima taj karakter koje su imale moje ekipe. Pobednički karakter, misleći samo o tome da možemo svakoda pobedimo. Ovo mi je pasija i nadam se da ću uživati. Pratio sam, kao što sam manje više sve pratio. Znam dosta, ali ne dovoljno. Kada počnem da treniram sa momcima, imaću pravu sliku. Na osnovu toga videćemo šta dalje“.

 


Be the first to comment on "ZVANIČNO: Crvena zvezda ima novog trenera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*