TEŠKE MUKE: Odbojkašice Srbije posle velike borbe slomile Bugarsku!

Odbojkašice Srbije savladale su Bugarsku u 2. kolu Svetskog prvenstva u Arnemu rezultatom 3:2 ( 25:21, 22:25, 25:27, 25:21, 15:9).

Iako nije krenulo kako je bilo očekivano, sa 3:1 za Bugarke, Srbija je uspela da napravi preokret i da do kraja vrlo rutinski sačuva blagu prednost za osvajanje prvog seta.

Ključ je bio ulazak Katarine Lazović sa klupe koja je sjajnim servisima napravila razliku dovoljnu da se prelomi taj deo igre.


Baš zato je teško razumljivo zbog čega je Danijele Santareli do kraja potpuno zaboravio Lazović na klupi i ona više nije ulazila na teren.

Povratak na staru postavu kojoj nije baš išlo ovog popodneva, pre svih Brankici Mihajlović, značio je i udahnuće novog života Bugarskoj.

Predvođene Elicom Vasilevom Atanasijević, suprugom srpskog korektora Aleksandra Bate Atanasijevića, a onda i fenomenalnom borbom u polju, Bugarke su uspele da nađu balans, a onda i u ključnim momentima 2. seta naprave seriju kojom su došle do osvajanja istog.

Gotovo da u tim momentima nisu grešile, te su i u trećem setu održavale egal sa Srpkinjama sve dok ponovo u samoj završnici nisu opet došle do osetnih +3.

Bjanka Buša je sa dva fantastična bloka i odličnim napadom donela izjednačenje, pa se ušlo u dramatičan završetak 3. seta.

Srbija je išla na Tijanu Bošković u tim momentima, ali su i Bugarke to znale, te su je izblokirale na trećoj set lopti i povele su sa 2:1, čime su obezbedile makar bod iz ovog susreta.

Santareli je morao mnogo ranije da probudi svoje izabranice, ali se to desilo tek nakon preokreta, da bi i one same ponovo zaigrale kako umeju u četvrtom setu.

Sjajnim servisima i mnogo boljim napadima, Srbija je brzo stekla prednost, a onda je i uvećala kasnije, te su mnogo pre kraja Bugarke već razmišljale o 5. setu.

No, tada je već kvalitet došao do izražaja i srpske igračice su sa startnih 5:0 stekle nedostižnu prednost. Do kraja su to rutinski sačuvale i upisale drugi trijumf na SP.

 


Be the first to comment on "TEŠKE MUKE: Odbojkašice Srbije posle velike borbe slomile Bugarsku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*