HEROJ SEVERA PORUČUJE: Moraju da veruju, titula je prioritet

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su najslabiji start u evropskim takmičenjima od kako su se 2017. godine vratili na međunarodnu scenu.
Ove sezone Crvena zvezda nije dobro otvorila takmičenje u Ligi Evrope. Četa Miloša Milojevića zabeležila je dva poraza na isto toliko utakmica, od Monaka (1:0) u Beogradu i Trabzona u Turskoj (2:1).

Ipak, Zvonko Milojević ističe da zbog veličine crveno-beli moraju da razmišljaju o proleći u Evropi. Zvezda je toliko velika da koliko god teško bilo uvek mora da se veruje, dok god postoji matematička šansa može da se napravi rezultat. Nadam se da igrači, klub i svi zaposleni razmišljaju u tom pravcu i da će Crvena zvezda opet, uz velike muke, postići ono što želi – ističe za Informer.rs Zvonko Milojević.

Posle dugo godina Crvena zvezda je prvi put u Evropi igrala u sezoni 2017/18. Tada je na klupi srpskog šampiona bio Vladan Milojević, a crveno-beli su od prvog kola kvalifikacija stigli do grupne faze Lige Evrope. U prva dva kola osvojili su četiri boda nakon remija sa BATE Borisovim kod kuće, a potom i pobede nad Kelnom u gostima.


Godinu dana kasnije crveno-beli igrali su u grunoj fazi Lige šampiona. Sve je počelo remijem protiv Napolija na Marakani, ali je potom usledio težak poraz od Pari Sen Žermena. Tada je na Parku Prinčeva bilo 6:1 za Svece.

U sezoni 2019/20 Vladan Milojević je drugi put zaredom uveo crveno-bele u Ligu šampiona. Ponovo pakleno težak zadatak u grupi, ali i nova tri boda za Zvezdu nakon prva dva kola. Srpski šampion je na startu takmičenja poražen od Bajern Minhena na Alijanc Areni sa 3:0, ali je u Beogradu uspeo da savlada Olimpijakos posle velikog preokreta – 3:1.

Iduće sezone na klupu crveno-belih došao je Dejan Stanković. Legendarni fudbaler nije uspeo da uvede Zvezdu u Ligu šampiona, ali je zato napravio veliki uspeh u Ligi Evrope. Iako je počelo bolnim porazom od Hofenhajma u prvom kolu, Zvezda se već u drugom vratila i pred svojim navijačima sa 5:1 savlada Slovan Liberec.

Prethodne takmičarske godine Crvena zvezda je zabeležila najbolji start u evropskim takmičenjima pošto je nakon dva kola imala maksimalnih šest bodova. Na Marakani je prvo „pala“ Braga 2:1, da bi u idućem kolu u oslabljenom sastavu crveno-beli savladali Ludogorec u Bugarskoj.

Muke Crvene zvezde ove sezone počele su eliminacijom od Makabi Haife u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nekoliko dana kasnije Dejan Stanković podneo je ostavku i napustio klupu srpskog šampiona, a naš sagovornik ističe da je legendarni fudbaler to uradio u interesu kluba. Dejan Stanković je napravio ogroman posao u Zvezdi, ostavio je spremnu ekipu, na prvom mestu i veliku bodovnu prednost u odnosu na Partizan. Najveće zasluge za to idu njemu. Mislio je da je za njega i klub najbolje da ode i zbog toga mu treba odati priznanje. Ne treba da se meša bilo ko u njegovu odluku, to je rešio sam bez ikakvog pritiska u interesu Zvezde. Poznajem Dekija, nikada ništa ne bi radio gledajući sebe, uvek je to bilo nešto šire – rekao je Zvonko Milojević.

Istog dana kada je Stanković napustio Marakanu, Crvena zvezda je imenovala njegovog naslednika. Na klupu srpskog šampiona došao je Miloš Milojević, a crveno-beli su ušli u seriju loših rezultata i slabije forme kako na međunarodnoj sceni tako i u Superligi Srbije. Svaka promena iziskuje prilagođavanje, bez obzira da li je na bolje ili na gore. Crvena zvezda je mnogo veliki klub i svaka promena mora da donese negativnu konotaciju, bez obzira na to što se desilo. Obaveze Zvezde su velike, igrači moraju da se priviknu, stalno se očekuju pobede, a to je u fudbalu teško. Očekujem da će vremenom sve doći na svoje i da će se ekipa konsolidovati – dodao je legendarni golman crveno-belih, a potom istakao da je u ovom momentu prioritet titula budući da donosi direktan plasman u Ligu šampiona.

Najvažnije je da Zvezda zadrži prvo mesto i izbori direktan plasman u Ligu šampiona. Po mom mišljenju to je prioritet, sve treba da se baci ka tome, siguran sam da svi u klubu znaju to i nema potrebe da se dodatno apostrofira. Sve je to dobro poznato.

U toku je reprezentativna pauza, Miloš Milojević će imati nešto više vremena da radi na uigravanju ekipe, implementiranju svojih ideja, a Zvonko Milojević ističe da će vreme pokazati da li je to bila dobra odluka ili ne. Ipak, poziva legendarni golman sve navijače da podrže novog trenera i pruže mu maksimalno poverenje. Trener Miloš Milojević ima svoje viđenje Crvene zvezde, nikada ne bi pričao napamet. Vrlo dobro zna šta očekuje. Treba mu se pružiti šansa i maksimalno poverenje, u šta ja ne sumnjam. Vreme će pokazati da li je to govorio uz pokriće. Prema tome, rezultati i uspesi su na prvom mestu, a kada toga ima svaka taktika „pije vodu“ – poentirao je Zvonko Milojević.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "HEROJ SEVERA PORUČUJE: Moraju da veruju, titula je prioritet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*