PETRIĆ UOČI HAMRUNA: Samopouzdanje raste iz dana u dan!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana Gordan Petrić govorio je pred duel sa Hamrunom na Malti.

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju duel sa Hamrunom, revanš meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi susret je odigran u Beogradu i Partizan je slavio ubedljivim rezultatom, 4:1.


„Dobar je rezultat, 4:1. Ono što ja očekujem od momaka je da se maksimalno koncentrišu, da odrade svoj posao na profesionalan način, da u datom trenutku reaguju onako kako bi trebalo da reaguju. Znači surovi profesionalizam. I onda da idemo od utakmice do utakmice, sledeća utakmica je u nedelju, pa u četvrtak verovatno, ali ono što od njih očekujem je da se opuste još više u odnosu na prethodnu utakmicu. Na treninzima su počeli da se smeju i da pričaju, što je dobar znak. Moraju opet ljudi da shvate da će i sutra biti takmičarska utakmica, možda neće biti neke lepote što se tiče igre, ali u takvoj smo situaciji da moramo da razmišljamo samo o skupljanju bodova i da prođemo dalje“, rekao je Petrić.

On veruje u prolaz:

„To se oseti u odnosu na prvi-drugi dan kad sam došao i sada. Samopouzdanje raste zato što smo dobili dve utakmice, i pobeda je najbolji lek. Nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti bolje, ali oni moraju da znaju da se bave ovim poslom i da nekad naiđu takve situaciju u kakvoj su se oni zadesili. Oni su profesionalci i moraju da idu dalje“.

Potvrdio je trener crno-belih i da klub pregovara sa Gojkom Cimirotom, kao i da neće doći nijedan štoper, sem u slučaju da neko od trenutnih ode iz kluba.

„Pre svega rezultat da budemo u petak na žrebu, to će nam olakšati situaciju, posle ćemo da vidimo s kim ćemo biti u grupi. Kao što je poznato došao je još jedan igrač na sredini terena (Hamidu Traore), gde smo mi bili u manjku. Što se tiče sredinde terena, s bosanskim fudbalerom smo u pregovorima (Gojko Cimirot), i on ako dođe biće prevaga u nekim situacijama“ rekao je Petrić.

„Vidim da se spominju i neki igrači, centarhalfovi, da neko s nekim pregovara. Ako mene pitate, to nije tačno. Imamo četiri igrača na toj poziciji, sa njima sam zadovoljan. Ne možemo tu da se pojačamo, da dupliramo igrače. Ako neko ode, onda mora da se dovede centarhalf. Sada nema prostora ni za jednog drugog. Da li sam ja u nekom trenutku zadovoljan sa izborom ili nisam, to je na meni da procenim sa stručnim štabom“.

O pojačanjima na drugim pozicijama:

„Treba nam još jedan vezni igrač, ali taj igrač mora da bude s našim pasošem, da ne bude stranac. Imamo dosta stranaca, ne bih da kombinujem tu, niti želim da uđem u bilo koju problematiku. Ako se dovede još jedan stranac, ništa ne dobijam s tim“.

 


Be the first to comment on "PETRIĆ UOČI HAMRUNA: Samopouzdanje raste iz dana u dan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*