PORTUGALCI BESNI: Veliki problem za Santa Klaru uoči duela sa Partizanom!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana u četvrtak gostuju portugalskoj Santa Klari u prvom meču poslednje faze kvalifikacije za Ligu konferencija.

Crno-beli su zbog tog duela odložili meč sa Metalcem koji je trebalo da se odigra u nedelju u Humskoj 1.

Isto je pokušala da uradi i Santa Klara sa utakmicom protiv Moreirensea. Taj meč je napogramo u nedelju od 21:30.

Kao što je poznato Partizanov naredni rival ima ogromnih problema sa koronavirusom i trenutno na raspolaganju ima samo 14 zdravih fudbalera.


Ipak, i pored toga Moreirense je odbio mogućnost da se meč odloži, pa će fudbaleri Santa Klare morati na teren u nedeju od 21:30.

Ovo je razbesnelo ekipu sa Azorskih ostrva, koja se povodom toga oglasila saopštenjem.

– Ova odluka ne samo da krši iskonske vrednosti portugalskog prvenstva, kojima se tako često ponosimo, već i gazi vrednosti zdravlja i bezbednosti, a sve zbog prevelike želje za postizanjem sportskih rezultata na nemaran i pohlepan način – stoji u saopštenju Santa Klare.

Azorski klub tkaođe optužuje Moreirense za „kratko pamćenje“ jer je upravo Moreirense zatražio odlaganje meča sedmog kola iz prethodne sezone, upravo zbog prevelikog broja zaraženih igrača.

– Santa Klara ima dovoljno mudrosti i jasan stav ne meša ljude sa institucijama. Suprotno agresivnoj logici koju propovedaju drugi, poštujemo i uvek ćemo poštovati Moreirense – zaključuje se u saopštenju.


Be the first to comment on "PORTUGALCI BESNI: Veliki problem za Santa Klaru uoči duela sa Partizanom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*