KAKVE REČI AUSTRALIJANCA: Egzum razgalio Grobare!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana započeli su pripremu za novu sezonu, u kojoj ih čeka veliki broj izazova i povratak u Evroligu.

Crno-beli su se tokom leta žestoko pojačali, a jedan od najzvučnijih novajlija je Dante Egzum, koji je stigao iz redova Barselone.

Australijanac je na okupljanje stigao u fantastičnom raspoloženju.


– Mislim da su svi u timu kul, vrlo su otvoreni, spremni da prionu na posao, mislim da je to glavna stvar. A kada imate takvu grupu momaka na okupu, mogu da se dese samo dobre stvari.

Egzum veruje da će njegovo veliko iskustvo biti od velike pomoći ekipi.

– To što sam igrao prošle sezone u Evroligi je imalo dosta benefita za mene, sada sam spreman da izguram čitavu sezonu, imamo neke momke sa tolikim iskustvom, tako da mislim da će sve biti veoma dobro.

Partizan je već prodao skoro 5000 sezonskih karata, što je Dante posebno oduševilo.

– To je definitivno jedan od razloga zbog kojih sam došao ovde, čuo sam toliko toga o navijačima. Želim da vidim sve to iz prve ruke sa terena, želim da budem tamo. Vrlo sam uzbuđen zbog toga – rekao je i dodao:

– Želim da učim što je više moguće, da budem kao sunđer, da vidim kakva je njegova taktika. Nadam se da možemo da uradimo zajedno nešto veliko. Igraću čvrsto, daću svojih 100% svakog puta, pokazao sam već da mogu da zakucam preko drugih, tako da se nadam da to mogu da ponovim ovde.

Egzum je optimističan kad je u pitanju uspeh u Evroligi naredne sezone.

– Mislim da definitivno može. Prošle sezone sam bio deo nekoliko utakmica u Evroligi, mnogo toga se uvek rešavalo u poslednjih nekoliko minuta četvrte četvrtine, tako da ukoliko budemo mogli da se adaptiramo i uspemo da se smirimo, za šta mislim da imamo tim i talenat da to i uradimo i pobedimo u tim mečevima.

Za kraj je otkrio da je već probao srpske ćevape i da jedva čeka ponovo da ih okusi.

– Nisu to saveti, ali svi su mi rekli da isprobam hranu. Moja hrana pre nego što sam uopšte došao ovde su bili ćevapi, tako da jedva čekam da isprobam ćevape na različitim mestima. Nadam se da ću maksimalno uživati u kuhinji i kulturi.

 


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "KAKVE REČI AUSTRALIJANCA: Egzum razgalio Grobare!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*