ŠOK: Svetislav Pešić PRECRTAO Miloša Teodosića!

Miloš Teodosić

Srbija će na Evropskom prvenstvu u septembru, kao i prethodno u utakmicama kvalifikacija za Mundobasket, biti bez kapitena Miloša Teodosića.

To je odluka selektora Svetislava Pešića, objavio je „Mozzartsport“.

Iznenađujuća i čudna odluka trofejnog stručnjaka da se već u ovoj fazi priprema zahvali najiskusnijem reprezentativcu Srbije i lideru koji je u A selekciji već 15 godina. Ovo je prvi put da je Miloš Teodosić precrtan sa spiska reprezentacije.


On nije nastupao na Evrobasketu 2017. i ranije 2013. godine zbog povreda, kao i Mundobasket u Kini 2019. Uvek je bio uz nacionalnu selekciju i nije tajna da je njegov uticaj na svlačionicu Srbije ogroman.

Teodosić je bio jedan od najvažnijih faktora srebrnih pohoda u Madridu na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije. Za Srbiju je debitovao kod Zorana Moke Slavnića na Evropskom prvenstvu 2007. godine i perjanica je novog talasa, odnosno generacije koja je kasnije osvojila srebrna odličja na nekoliko različitih takmičenja.

Teodosić je kod Pešića odigrao dve utakmice u kvalifikacijama za Svetski kup, na startu u tesnoj pobedi nad Letonijom i u porazu od Belgije. Od tada prekaljeni kreator i jedan od najboljih plejmejkera današnjice više nije igrao u dresu sa državnim grbom.

Srbija je sa pripremama počela 1. avgusta, otkad ekipa radi u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Za 13. avgust zakazana je prva kontrolna utakmica protiv Crne Gore u Beogradu, a četiri dana kasnije Orlovi će biti gosti Slovenije u Ljubljani.

 


Be the first to comment on "ŠOK: Svetislav Pešić PRECRTAO Miloša Teodosića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*