POTPUNI PREOKRET: Zvezda suspendovana, ne sme da registruje igrače!

FOTO: FK Crvena zvezda

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije postupila je po dopisu iz FIFA i kaznila Crvenu zvezdu zabranom registracije novajlija.

Zvezda je, navodi „Sport Klub“, kažnjena do izmirenja duga prema bivšem prvotimcu Radživu van La Pari, a odluka je doneta na sednici u četvrtak.

Crveno-beli su prethodno demantovali mogućnost suspenzije jer su, kako je navedeno iz kluba, uplatili novac Van la Pari.


Ipak, Srpska kuća fudbala nije imala mnogo izbora – po dopisu iz Ciriha suspendovala je crveno-bele u jeku letnjeg prelaznog roka, pošto na Terazije 35 nije stigao konkretan dokaz o regulisanju dugovanja od oko 270.000 evra.

„Čim FIFA dostavi pisanu informaciju da je novac uplaćen, Disciplinska komisija FSS ukinuće suspenziju Crvenoj zvezdi“, objašnjeno je za pomenuti portal iz FSS-a.

Van la Para je krajem avgusta 2019. potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, uz zagarantovanu godišnju platu od 390.000 evra. Crveno-beli su preuzeli obavezu da, u „kovid sezoni“ do marta 2020. isplate 120.000, a do jula iste godine i tranšu od 270.000 evropskih novčanica.

Druga rata kulminirala je i sporom – Holanđanin se obraćao FIFA, kasnije i predao predmet Sportskom sudu u Lozani, čija reč je bila i poslednja.

Prema dostupnim informacijama može se zaključiti da su crveno-beli uplatili zaostalu ratu Van la Pari, ali da ona još nije „proknjižena“ u FIFA, odnosno da dopis o tome nije stigao u FSS i da je samo pitanje vremena kada će suspenzija biti ukinuta.

 


Be the first to comment on "POTPUNI PREOKRET: Zvezda suspendovana, ne sme da registruje igrače!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*