REŠEN GORUĆI PROBLEM: Stranac MANJE u Crvenoj zvezdi!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga od danas i zvanično poseduje srpskog državljanstvo.

„Prima se u državljanstvo Republike Srbije Gelor Vilijam Kanga Kaku rođen 1. septembra 1990. godine, u mestu Ojem, Republika Gabon, državljanin Republike Gabon“, saopšteno je i publifikovano u Službenom glasniku.

Kanga je svojim dugim boravkom u Srbiji stekao pravo na državljnstvo, što je i iskoristio. On je prvobitno nastupao za Crvenu zvezdu od 2016. do 2018. godine, da bi se 2020. godine nakon perioda u Sparti iz Praga vratio među crveno-bele boje.


Jedan je od najznačajnijih igrača ekipe Dejana Stankovića, a sličan status imao je i kod Miodraga Božovića, koji ga je doveo na „Marakanu“ i kod Vladana Milojevića.

Kangino srpskog državljanstvo znači da Crvena zvezda ne mora da misli o broju stranaca koji su na terenu u istom trenutku utakmice Superligi Srbije, čime je klub sa Marakane rešio gorući problem. Prema propozicijama Fudbalskog saveza naše zemlje, svaki klub ima pravo da na teren pošalje četvoricu inostranih fudbalera istovremeno, dok je njihov broj neograničen kada je u pitanju protokol utakmice.

Crvena zvezda u svom timu sada ima trojicu fudbalera bez srpskog pasoša. To su Seku Sanogo, Aksel Bakajoko i Loi Dioni. Dvojica poslednjepomenutih bi trebalo da napusti klub u januaru, a jedno mesto zauzeće Ohi Omoižuanfo. Tako je ostavljeno prostora za transfer manevre uprave kluba na polju inostranih fudbalera.

 


Be the first to comment on "REŠEN GORUĆI PROBLEM: Stranac MANJE u Crvenoj zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*