U HUMSKOJ PLUS 5 USRED ZIME: Partizan protiv Kolubare potvrdio jesenju titulu!

Fudbaleri Partizana ipak će prezimiti na “plus pet“ u odnosu na Crvenu zvezdu.

Tim Aleksandra Stanojevića je danas imao dosta poteškoća da slomi otpor ekipe Kolubare na stadionu u Humskoj, ali je na kraju uspeo da trijumfuje minimalnim rezuultatom 1:0, pa crno-beli sada mogu mirno na zimski odmor, jer su u prvom delu sezone ostvarili sve postavljene ciljeve.

Partizan je i danas počeo utakmicu sa talentovanim Markom Milovanovićem u špicu, dok je najbolji strelac Rikardo Gomeš posle oporavka danas prvo poluvreme odgledao sa klupe za rezerve.


Milovanović je već u desetom minutu zartresao mrežu posle kontre, kada je obišao golmana Stanivukovića i savladao ga, ali je posle VAR provere potvrđeno da je prethodno bio u ofsajtu, pa gol nije priznat.

Da je Partizan tada poveo, bilo bi mu mnogo lakše danas, ili da je devet minuta kasnije Menig pogodio iskosa sa leve strane kada je Stanivuković dobro reagovao. Takođe, golman gostiju je zaustavio i pokušaj Milovanovića sa ivice kaznenog prostora.

Kako se bližio kraj poluvremena, gosti su se oslobađali pritiska, pa su pripretili preko Mladenovića koji je iskosa sa leve strane šutirao u spoljnji deo mreže.

Od početka drugog poluvremena, trener Partizana je pojačao napad Rikardom Gomešom, koji je zaigrao u tandemu sa Markom Milovanovićem. Crno-beli su impresionirali željom, agresivnošću na protivničkoj polovini, konstantno su vršili pritisak, ali taj pritisak nije bio plod neke organizovane igre, pogotovo što je i teren bio sve teži za igru.

Usledile su nove izmene, Milovanovića je zamenio Holender, umesto Jojića je ušao Jović, a gol odluke je postignut četiri minuta kasnije, u 67. minutu.

Crno-beli su iznudili korner sa desne strane, lopta je odbijena potom na petnaestak metara od gola, ali prihvatio ju je Kvinsi Menig koji šalje precizan šut u donji levi ugao – 1:0.

Trener stanojević je pet minuta kasnije izveo Meniga iz igre, pojačao je odbranu iskusnim Ostojićem, pa gosti do kraja nisu ugrozili ovo minimalno vođstvo Partizana.

Na drugoj strani, bilo je još pokušaja crno-belih, kao i sporna situacija u finišu kada je Rikardo tražio penal, ali ostalo je 1:0, sasvim dovoljno danas za ekipu Partizana koja je napravila još jedan veliki korak ka osvajanju titule.

 


Be the first to comment on "U HUMSKOJ PLUS 5 USRED ZIME: Partizan protiv Kolubare potvrdio jesenju titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*