ŠTA ĆE REĆI DELIJE? Kalinić promenio ploču, izvinio se zbog izjava o Kosovu i Metohiji!

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna

Nikola Kalinić se ove sezone vratio u Crvenu zvezdu, a kaže da ga boli što je pogrešno preneta i shvaćena njegova davnašnja poruka o Kosovu i Metohiji.

Podsećanja radi, Kalinić je istakao da „Kosovo i Metohija već nekoliko decenija nije naše i da bi sa time morali da se pomirimo“.

Zbog toga je od strane Zvezdinih navijača dočekan uvredama i zvižducima, najavljen je čak i bojkot. Delije su Kalinića žestoko vređale kada je poslednji put igrao u Beogradu kao igrač turskog Fenerbahčea, iako je sa Zvezdom pre toga ostvario velike uspehe.

 


Kalinić se sada oglasio, progovorio o svemu i odlučio da donira jednu mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

– Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek  – rekao je Nikola Kalinić za Sport Klub i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  LAVICE LETE KA MEDALJI: Košarkašice Srbije posle PREOKRETA pobedile Kinu i otišle u polufinale Igara u Tokiju!

– Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

Ne mogu delije da zaborave Kalinićeve reči, kojima je podigao Srbiju na noge.

 Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta –  izjavio je tada Kalinić.

PROČITAJTE JOŠ:  CRVENO-BELI PRAVE SNAŽAN TIM: Zvezda vraća ŠAMPIONSKI tandem za Evroligu!


Be the first to comment on "ŠTA ĆE REĆI DELIJE? Kalinić promenio ploču, izvinio se zbog izjava o Kosovu i Metohiji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*