SRPSKA KRALJICA LETELA DO ZLATA: Ivana Španović POKORILA Švedsku!

Ivana Španović je pobednica mitinga Dijamatnske lige u Stokholmu.

Ivana Španović je ostvarila najbolji rezultat sezone i skočila je 6.88 metara.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Nemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, naša atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Nemica skočila „samo“ 6,77 metara i završila na drugom mestu.


Ivana je posle prve runde stigla do prvog mesta skokom od 6.54 metra.Već posle prve runde skokova ugrabila je prvo mesto sa skokom dugim 6,54 metra.

U drugoj seriji je nešto dalje uspela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je naša Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila neverovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i „preskočila“ Ivanu.

Ni to nije uplašilo našu damu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Nemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zabolelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke posle pet serija.

Na kraju je usledila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji nemačke i ukrajinske atletičarke.


Be the first to comment on "SRPSKA KRALJICA LETELA DO ZLATA: Ivana Španović POKORILA Švedsku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*