ZVEZDA LOŠE PROŠLA: UEFA žestoko KAZNILA crveno-bele!

Vladan Lukić Marakana

Crvena zvezda dobila je kaznu od strane UEFA.

UEFA je reagovala zbog dešavanja na prvom meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana.

Najveći problem sa te utakmice bilo je prostačko vređanje Zlatana Ibrahimovića, koje je obišlo Evropu i svet.  Pored toga Uefini delegati uočili su još neke  neke nedostatke u organizaciji tog susreta, pa će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja – skoro izvesno za Ligu šampiona – početi pred praznim tribinama.

UEFA je Zvezdu kaznila sa dva domaća meča bez prisustva navijača, sa tim da je ova druga uslovna, ako bi se izgred ponovio u narednih godinu dana.

Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača. Pod taj termin “rasističko ponašanje“ Uefa svrstava i uvrede na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu) sa Uefinim logom.

Tu nije kraj. Zbog “provokativne poruke uvredljive sadržine“  Zvezda će morati da plati i kaznu od 25.000 evra, a dodatnih 5.000 evra moraće da prosledi UEFA zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa. Posledica toga što su na utakmici prekršena pravila o prisustvu navijača, što se nije poštovala socijalna distanca i što nisu bili primenjeni svi higijenski propisi.

Zvezda će pomenutu kaznu od 30.000 evra morati da uplati u narednih 90 dana, dok uslovna kazna važi do 13. aprila 2022. godine.

1 Comment on "ZVEZDA LOŠE PROŠLA: UEFA žestoko KAZNILA crveno-bele!"

  1. Nisu ovo lose vesti ovo su dobre vesti da se udostojimo i budemo deo civilizovanog sveta ali mi se idalje ponasamo kao da smomupravo nastali od majmuna tako da ovo nije losa vest vec jako dobra vest i treba nas kaznjavati sve dok ne tresnemo glavom u zid

Leave a comment

Your email address will not be published.


*