NIKO NE MOŽE DA GA ZAUSTAVI: Maestralni Novak posle čudesnog preokreta srušio Zvereva za plasman u novo polufinale!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena.

On je posle velikog preokreta i sjajne borbe savladao šestog nosioca Aleksandra Zvereva sa 3:1 (6(6):7, 6:2, 6:4, 7:6(6)).

Blaga je reč „turbulentno“ za sve ono što se dešavalo na „Rod Lejver“ areni za preko tri sata tenisa u četvrtfinalu australijskog grend slema.

Očigledno se mučio Novak Đoković na startu meča, ali kada se malo zagrejao, pogotovo ono žarište na svom terenu u vidu povrede mišića trbušnog zida, sve je išlo lakše. Trebalo je dosta najboljem igraču sveta da osvoji prvi gem, da se upiše na rezultat.

Uspeo je iz trećeg pokušaja, odnosno na svoju drugu servu kada je Zverev već imao brejk prednosti. Nemački teniser je bio prilično siguran, na distanci i uglavnom koristio neuobičajno veliki broj grešaka Đokovića, čak dvocifren u ranoj fazi meča.

Pored svega, uspeo je da se vrati u finišu seta srpski teniser, ali nije bilo to – to.

Nakon najdužeg gema u prvom setu je Đoković izjednačio na 5:5, a dva gema kasnije meč je otišao u tajbrejk. Tamo prava „teniska anarhija“, gotovo da su svi poeni završavani mini-brejkovima i na kraju vođstvom Zvereva u setovima.

Rasplet u tim minutima nikako nije bila najava onoga što je usledilo. Furiozan je bio Đoković i za desetak minuta osvojio čak četiri gema, svoj servis gem nakon drugog brejka drugog seta za samo 68 sekundi! Deceniju mlađi rival je nekako uspeo da zaustavi nalet Novaka Đokovića, ali nikako i da ga spreči da osvoji drugi gem što se ubrzo desilo.

U trećem setu je morao da žrtvuje nekoliko stvari Novak kako bi poveo, srećom su to bili zaštitni zavoj na povređenom delu tela kog je pokidao, kao i reket koji je razlupao o podlogu „Rod Lejver“ arene, tako da ju je i oštetio.

Sve zbog ponovo lošeg starta seta i brejka zaostatka koji je imao. Izbacivanjem besa iz sebe zaigrao je bolje Đoković, gubio je u jednom momentu 1:4, da bi kroz par desetina minuta imao 5:4 i set loptu koju je unovčio, a zatim pustio svoj karakteristični, pobednički krik.

A onda odlučujući – peti set.

Novak je ponovo loše startovao i dopustio protivniku da povede. Sve je ličilo na onaj prvi, vratio se Đoković i odveo duel u tajbrejk koji je sada odigrao u svom stilu i ispravio grešku sa početka meča.

Za razliku od prvog tajbrejka, mini-brejkova gotovo da nije bilo uopšte, najpre je na servis Zvereva imao prvu meč loptu Đoković koju nije iskoristio, ali jeste drugu i izborio plasman u polufinale.

A tamo ga čeka Aslan Karacev, teniser koji je danas eliminisao Grigora Dimitrova i najveće iznenađenje Australijan opena ove godine.

Be the first to comment on "NIKO NE MOŽE DA GA ZAUSTAVI: Maestralni Novak posle čudesnog preokreta srušio Zvereva za plasman u novo polufinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*