BILI BI LJUBIMCI GROBARA: Jedan je dominirao u NBA, a drugi gazi Evroligom, malo je falilo da zaigraju za Partizan!

partizan-grobari-navijaci-fk-kk

Za Partizan su tokom istorije igrali brojni veliki igrači, kao i brojni košarkaši koji su imali velike karijere u Evropi i NBA ligi.

Ipak, dva veoma poznata i sjajna košarkaša nisu imala tu priliku, iako je veom malo falilo da se to dogodi. U pitanju su Andrej Kirilenko, koji je čak imao i ugovor sa Partizanom i Aleksej Šved.

– Tada sam potpisao za Partizan samo da bih mogao da odem u Jutu. Bio sam član CSKA iz Moskve, a igračima iz ruske lige je bilo zabranjeno da idu direktno u NBA. Ipak, žao mi je što nisam imao priliku da nastupim pred “grobarima”. Oni prave stvarno vrhunsku atmosferu. Mečevi Zvezde i Partizana poznati su svima koji prate košarku. To bi trebalo svako da doživi. Lepo je igrati pred takvim navijačima, rekao je Kirilenko za “Informer”.

Legendarni ruski košarkaš veruje da će se crno-beli vratiti na staze stare slave.

– Partizan je odličan klub i godinama je beležio vrhunske rezultate. Sada nije toliko jak, ali verujem da će se vratiti na staze stare slave, dodao je svojevremeno Kirilenko.

Sada već daleke 2007. godine Aleksej Šved je na startu svoje karijere bio ponuđen Partizanu, ipak taj transfer nije realizovan.

– Da, kada sam bio sasvim mlad igrač takav razgovor je imao mesto, ali nije uspelo, ja sam u to vreme bio pod ugovorom sa CSKA. Sada više i ne razmišljam kako je moglo da bude jer ne možemo vratiti vreme unazad – rekao je Šved.

Grobari, koga vam je više žao što niste videli u crno-belom dresu, Kirilenka ili Šveda?

Be the first to comment on "BILI BI LJUBIMCI GROBARA: Jedan je dominirao u NBA, a drugi gazi Evroligom, malo je falilo da zaigraju za Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*