BROJKE SVE SAME GOVORE: Evo zašto je Novak ubedljivo najbolji teniser na svetu!

Još jednu godinu je Novak Đoković završio na prvom mestu ATP liste, ali je ona bila specifična zbog pandemije koronavirusa, pa na kraju teniseri u zbiru poena nemaju samo one koje su osvojili ove godine, već i 2019.

Tačnije, bodovi sa turnira koji ove godinu nisu igrani zbog koronavirusa su ostali sačuvani, ali i kada bi se gledali samo poeni iz 2020. ponovo bi Nole bio najbolji.

Srpski as je tokom 2020. godine osvojio 6.855 bodova, a drugi najbolji igrač u 2020. godini je Dominik Tim, sa 4.615 poena. Treće mesto je pripalo Rafaelu Nadalu, koji je osvojio 4.050 bodova, a četvrti je šampion Završnog Mastersa Danil Medvedev sa 4.025.

Deset najboljih u tek završenoj sezoni kompletiraju Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Dijego Švarcman, Miloš Raonić i Pablo Karenjo-Busta.

Interesantno, među deset najboljih u 2020. godini nema Rodžera Federera, koji na ATP listi zauzima peto mesto. Ipak, to je razumljivo, s obzirom na to da je Švajcarac ove godine odigrao samo Australijan open, na kom je u polufinalu ispao od Đokovića, pa je na taj način uzeo 720 bodova.

Be the first to comment on "BROJKE SVE SAME GOVORE: Evo zašto je Novak ubedljivo najbolji teniser na svetu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*