LEGENDE PARTIZANA NEZADOVOLJNE: Uprava napolje

Crno-beli posle 10 kola imaju najveći zaostatak za Zvezdom od 2015. godine, čak osam bodova, a Dževad Prekazi i Đorđe Tomić poručuju da klub neće izaći iz krize sve dok aktuelno rukovodstvo ne podnese ostavke+

Vreme je da uprava Partizana spakuje kofere i mesto prepusti legendama kluba, poručuju bivši igrači Partizana Dževad Prekazi (63) i Đorđe Tomić (47)!

Nekadašnji prvotimci „parnog valjka“ smatraju da čelnici kluba iz Humske snose najveću odgovornost za preranu eliminaciju iz Evrope i činjenicu da je ekipa već sad na putu da četvrtu sezonu zaredom ostane bez titule šampiona.

Partizan nakon 10 odigranih kola u Superligi ima čak osam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. To je, posle dva meseca fudbala, najveći bodovni minus u odnosu na ljutog rivala još od 2015. godine. Osim toga, crno-beli su ispali iz Lige Evrope u 3. kolu kvalifikacija, a stigli su i da promene trenera, pošto je s klupe otišao Savo Milošević, a zamenio ga je Aleksandar Stanojević. Takođe, nedavno je isplivao podatak da je dug kluba iz Humske veći od 30 miliona evra. Sve u svemu, deluje da bi tekuća sezona mogla da bude jedna od najgorih u novijoj istoriji Partizana.

Poslednji kiks crno-beli su doživeli u subotu, kada su u Gornjem Milanovcu odigrali samo 1:1 s Metalcem, iako su poslednjih pola sata imali igrača više.

Legendarni fudbaler Đorđe Tomić smatra da krivica nije samo na trenerima i igračima, već na predsedniku Miloradu Vučeliću, potpredsedniku Vladimiru Vuletiću i generalnom direktoru Milošu Vazuri.

– Partizanu želim pobedu u derbiju i duplu krunu. A ovoj upravi, kojom iz senke rukovode Žarko Zečević i Ivan Ćurković, želim da ode jednom za sva vremena. Na vlast su došli nakon najsramnije sednice skupštine u istoriji. Da bi osigurali fotelje, oni su legende kluba precrtali hemijskom olovkom. Potrebno je da se održe zborovi i da se u klub vrate Saša Ilić, Gordan Petrić, Ivan Tomić, Bata Mirković, Moca Vukotić, Nenad Bjeković… A ne da klub vode oni koji su se dva puta oznojili u Teleoptiku ili ovi što nisu šutnuli loptu u životu – oštar je Tomić.

Uprkos neslaganju sa stavovima uprave, on smatra da Partizan može da se vrati u trku za titulu pobedom u derbiju koji će biti odigran u narednom kolu.

– Verujem u Aleksandra Stanojevića i ekipu da mogu da pobede u derbiju. Sale je odličan trener i vrhunski čovek. On je moj drug, baš kao i Savo, Bata, Gordan i Ivan Tomić. Oni su ulazili u klub i ginuli. Bolje da nisu ni radili s ovima iz uprave – zaključuje Tomić.

Mišljenje s Tomićem deli i nekadašnji vezista Dževad Prekazi. On kaže da rukovodstvo mora da snosi odgovornost za neuspehe.

– Situacija ne valja. Oni koji vode klub znaju zašto je došlo do toga. Šta god da se desi, oni će da se vade da je neko drugi kriv za neuspeh. U fudbalu ako nemaš rezultate, pakuješ kofere i ideš. Pogotovo u velikim klubovima kao što je Partizan. Bez rezultata nema opravdanja ni za šta. Žalosno, tužno i bolno je za nas koji volimo Partizan – poručuje Prekazi za Informer.
Šta će sad pojačanja

Navijači su ljuti što je uprava dovela čak pet novih igrača tek nakon ispadanja iz Evrope i zaostatka za Crvenom zvezdom od osam bodova. Prekazi smatra da je pojačanja trebalo dovesti mnogo ranije.

– Oni u upravi misle da je logično da dovode igrače posle ispadanja iz Evrope. Ja mislim da je to trebalo da se radi kad je tome bilo vreme. Odjednom, sad trebaju igrači? Znači sutra kad promene i ovog trenera, novi kad dođe, reći će: „E sad treba igrač i za mene“ – zaključuje Prekazi.

1 Comment on "LEGENDE PARTIZANA NEZADOVOLJNE: Uprava napolje"

  1. Tek ste se sad setili majke ti mile mrs na bojkot da se otera uprava iz partizana odmah sada odmah bre

Leave a comment

Your email address will not be published.


*