KRAJ CRVENO-BELOG SNA: Omonija posle penala eliminisala Zvezdu iz kvalifikacija za LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Omonije posle penala 4:2 (1:1) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tragičari meča u Nikoziji bili su Miloš Degenek i poslednje pojačanje Dijego Falčineli, kojima je brazilski golman Fabijano odbranio udarce sa 11 metara.

Kod domaćina sva četiri puta su pogodili izdvođači.

Zvezdin san o Ligi šampiona pukao je kao balon od sapunice na stadionu GSP, gde je pre osam godina bila bolja od istog kluba na „lutriji“, samo u borbi za Ligu Evrope.

Sada nije i ne može da se kaže da je nezasluženo, pre svega jer su oba tima priželjkivala ishod u penalima, a posebno tim Dejana Stankovića koji nije imao snage da, posle psihološke prednosti zbog gola u finišu prvog poluvremena, ode na preokret.

Posebno je to bilo uočljivo u produžecima. A bio je vidljiv kvalitet na njenoj strani.

Ipak, crveno-beli nisu na terenu pokazali da su bolji i moraće da nastave put u kvalifikacijama za Ligu Evrope i propuste prvu meč loptu za jesen u Evropi.

Za razliku od Omonije koja je napravila najveći uspeh u klupskoj istoriji, pokazavši da je tvrd orah jer je ranije posle produžetaka isekla još jednog favorita – Legiju, kao i jermenski Ararat.

Prvi je zapretio kiparski šampion preko Pereire, a u sledećem napadu videli smo i zanimljivu situaciju i pad Bena nakon kojeg se sudija Kavano nije oglasio.

U okvir gola Omonije prvi je gađao Ivanić sa distance, nedugo nakon toga usledio je peh za naredne evropske izazove pošto je Sanogo novim žutim kartonom zaradio suspenziju pred sledeći meč.

Sredinom poluvremena, sudija je dozvolio timovima da odu na kratku pauzu, da bi posle toga usledila blaga inicijativa „crveno-belih“ koja nije urodila plodom.

Naprotiv, u 31. minutu nakon kornera sa desne strane, Zvezdina odbrana nije intervenisala na pravi način, pa je lopta pronašla put do Mihala Luftnera koji ju je sproveo u mrežu.

Usledio je odgovor Crvene zvezde u 45. minutu, centaršut Bena sa desne strane, u kaznenom prostoru rivala najbolje je reagovao Mirko Ivanić koji je glavom savladao Fabijana i doneo poravnanje.

U drugom poluvremenu videli smo još otvoreniji meč, bolje je ušla Zvezda koja je zaređala šanse preko Kataija, Bena i Ivanića, ali je bilo uzbuđenja i pred golom Borjana kada je Gomeš pokušao sa distance.

Reprezentativac Kanade je sjajnom reakcijom sprečio Boteaka da dovede svoj tim u novo vođstvo što je bila velika šansa za domaćina.

Poslednji trenuci meča protekli su u znaku gostiju koji su napravili veliku gužvu posle kornera, međutim promene rezultata nije bilo, pa su timovi morali u produžetke.

A u narednih pola sata, totalno drugačija, ali očekivana slika.

Nisu mnogo rizikovali fudbaleri oba tima, Zvezda je pokazala nešto veću želju da reši pitanje pobednika pre penala, pa smo tako videli i lep pokušaj Gavrića koji je nakon udarca sa leve strane zakačio prečku. Ipak, usledili su penali.

Prvi su šutirali fudbaleri Zvezde, led je probio Gavrić, ređali su se pogoci igrača obe ekipe, sve dok Fabijano nije prozreo nameru Falćinelija i odbranio njegov, potom i Degenekov šut.

Nakon njega, precizan je bio Lecjaks koji je doneo veliki trijumf Omoniji.

Kiparski tim će se u plejofu Lige šampiona 23. septembra sastati sa Olimpijakosom, dok se revanš igra sedam dana kasnije.

Be the first to comment on "KRAJ CRVENO-BELOG SNA: Omonija posle penala eliminisala Zvezdu iz kvalifikacija za LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*