ZVEZDA SE DOGOVORILA: U kasi oko 2 miliona evra

Pozitivna razlika u odnosu na kupovinu i prodaju na Marakani u poslednjih pet godina oko 30 miliona evra.Najava od pre desetak dana da se Mateo Garsija vraća u Aris dobila je potvrdu. Menadžer krilnog napadača Crvene zvezde, Alehandro de Bartolo, izjavio je da je posao oko transfera Argentinca iz Beograda u Solun završen i da će posao biti ozvaničen u roku od sedam dana.

„Mateo je od starta želeo da se vrati u Aris. Jedino što je nedostajalo da se posao završi je saglasnost Crvene zvezde, napokon smo došli do dogovora. Sve će da se završi u narednih nedelju dana – izjavio je De Bartolo za grčke medije.

Poslednje informacije iz Grčke su i da je dogovor postignut za obeštećenje od dva miliona evra. Polazna osnova pregovora bila je naknada od 1.500.000, uz 30 odsto od naredne prodaje. Odustalo se od procenata, što odgovara Crvenoj zvezdi. Logično je da se krenulo u tom smeru, jer je jasno da iza celog posla stoji Olimpijakos.

Garsija odlazi jer ga trener Dejan Stanković ne vidi u planovima za novu sezonu, od zimskih priprema je u drugom planu i potvrdile su se najave u medijima da ga je precrtao za narednu sezonu.Mateo Garsija je bio četvrti Argentinac u istoriji Crvene zvezde. Pre njega igrali su Ernan Barkos, Luis Ibanjez i Pablo Mouče.

Najbolji utisak ostavio je bek u šampionskoj 2015/16. Ibanjez, dok je prvi Argentinac na Marakani Barkos bio veliko razočaranje 2007. Napravio je lepu karijeru posle perioda u Crvenoj zvezdi, stigao čak i do reprezentacije.

Rukovodstvu Crvene zvezde ostaje kao mini uteha da gubitak neće biti veliki, jer bi razlika između obeštećenja Las Palmasu i prodajne cene trebalo da bude 200.000 evra.

U poslednjih pet godina, za grupu od 15 fudbalera koji su dolazili na Marakanu bez obeštećenja iz inostranstva ili plaćani drugim klubovima, Crvena zvezda je ostvarila pozitivnu razliku od oko 30 miliona evra. Najviše je doneo transfer Nemanje Radonjića, zap-žen prihod ostvaren je i prodajama Ričmonda Boaćija, Aleksandra Pešića i Miloša Degeneka.

Radonjić je bio Zvezdin brzi voz na terenu, a i isplativa investi-cija. Za 60 odsto vlasništva nad ugovorom igrača, kad je odbijeno sve što je išlo Romi i menadžerima, crveno-beli su od prodaje Olimpiku došli od prihoda od oko 6,5 miliona evra.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

1 Comment on "ZVEZDA SE DOGOVORILA: U kasi oko 2 miliona evra"

  1. Pozitivna razlika?! Svaki igrac koji je doveden u Crvenu poslednjih 3 god otisao je za manje para izuzev Radonjica. Garsija je kostao 3.7 mil eura,bar ste tako pisali kada je dolazio

Leave a comment

Your email address will not be published.


*