PARTIZAN: Pobedom za spas sezone

FOTO: FK Partizan

Još i pre pauze zbog koronavirusa Partizan je imao male, praktično samo teoretske šanse za titulu.

U petak uveče su i one nestale. Crno-beli su iz tih razloga još više fokusirani na kup, a odbranu trofeja iz poslednje četiri sezone nastavljaju danas protiv Radnika u Surdulici.

– Već ulazimo u ritam sreda-subota, biće jako teško. Prva utakmica sa Mladošću prošla je dosta bezbolno, za sada, obzirom da je rezultat bio dobar i da smo se na svu sreću niko nije povredio, što nam je bila jedna od najvećih briga pred nastavak prvenstva. Dolazi na red i kup, takmičenje koja nas najviše interesuje u ovom momentu. Čekaju nas najviše tri teške utakmice, uključujući i finale. Kup takmičenje je specifično ne samo kod nas već svuda u svetu, moramo da budemo na maksimumu ukoliko želimo dobar rezultat – kaže Savo Milošević, šef stručnog štaba Parnog valjka.

Radnik je ove sezone dva puta poražen od Partizana, na kraju jeseni u Surdulici (1:2) i početku proleća u Beogradu (3:0).

– Pre nego što sam došao ovde za trenera Radnik je bio nezgodan. Svaki rival je nezgodan ako dođe do opuštanja i neozbiljnog pristupa. Ukoliko nam koncentracija nije na najvišem nivou možemo da imamo problem protiv bilo koga. Kad smo motivisani i ozbiljni od prvog do poslednjeg minuta onda se ne plašim nikoga. Svaka utakmica u gostima je na svoj način komplikovana. Uslovno rečeno manje ekipe će tražiti šansu za plasman u Evropu kroz kup takmičenje, tako da ćemo morati da mnoge stvari uradimo dobro ako želimo uspešan rezultat.

Trener crno-belih svestan je da bi njegov tim danas na jugoistoku Srbije ima teži zadatak nego u prvenstvenim susretima protiv istog rivala:

– Utakmice u kupu su specifične i u velikoj meri se razlikuje od prvenstvenih. Psihološki aspekt najmasovnijeg takmičenja je jako težak i zato svuda dolazi do mnogih iznenađenja svuda. Moramo da budemo jako obazrivi, nije lako ni kad se igraju dva meča, a pogotovo jedan jer za 90 minuta ili prolazite ili ispadate. S druge strane, u slučaju poraza u prvenstvu šansa za popravni postoji u sledećem ili naredna tri dvoboja.

Pred superligašem iz Surdulice je danas velik izazov s Partizanom, u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Gosti su apsolutni favoriti, u dobroj formi i nastojaće da se pobedom domognu polufinala masovnijeg takmičenja.

Napadač Bogdan Stamenković, strelac gola u prošlom kolu protiv Proletera, dobro je upoznat šta njega i saigrače očekuje u današnjem duelu s višestrukim šampionom.

  • Svesni smo da dolazi izuzetno kvalitetan rival. Beograđani su za poštovanje, jer su iskusniji i kvalitetniji od nas. Pokušaćemo da što bolje pariramo i ako budemo mogli, uz dobru igru, „parni valjak” da zaustavimo.

U prošlom kolu Partizan je visoko porazio Mladost. Ima li razloga za strah od ubedljivog poraza?

– Crno-beli su fudbalska institucija, stoga i favoriti. Nećemo se unapred predati, igraćemo otvoreno i napadački sa željom da se što bolje suprotstavimo moćnom protivniku. Naša ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, znaju da uzvrate svakom protivniku, tako da se nećemo uplašiti.

Bliži se i prelazni rok.

– Od transfera živimo, ali sigurno je da neće biti rasprodaje. Samo u slučaju ekstremno dobrih ponuda procenićemo ko je taj bez koga možemo. Imamo dobro oformljen tim“, zaključio je Milošević.

Proteklog vikenda je legendarni kapiten crno-belih Saša Ilić prisustvovao utakmici u Husmkoj, a da to nije slučajno potvrdio je i trener Partizana Savo Milošević.

– Nisam stigao da se vidim sa Ilićem, ali planiram ovih dana. Drago mi je da je gledao utakmicu, Sale je jedan od najbitnijih ljudi u ovom klubu u poslednjih 10-15 godina i svaka njegova podrška je dobrodošla. Nije moj posao, ne bih do kraja komentarisao, ali nije slučajno što je bio na tribinama, rekao je Milošević.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PARTIZAN: Pobedom za spas sezone"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*