MRKELA: Smanjenje budžeta

Nadam se da ćemo što pre moći da igramo mečeve pred publikom. Znamo koliko nam je ozbiljna snaga podrška sa tribina – kazao je Mrkela
Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, izneo je stav povodom fudbalskih iskušenja po završetku pandemije koronavirusa: u nastavku borbi za bodove i evropskoj odiseji – pokušaju da se crveno-beli treći put zaredom domognu Lige šampiona:

  • Još nemamo sve parametre da bismo dali konačan sud povodom fudbalskih zbivanja posle koronavirusa. U sportskom smislu – uradili smo sve da igrači posle pauze dočekaju nastavak sezone na najbolji mogući način. Jedino poznato: šampionat se nastavlja 29. maja i završava 20. juna. Međutim, još ne znamo kad ćemo da igramo prve utakmice evropskih kvalifikacija, kao i kad ćemo da počnemo novo takmičenje u Srbiji. Sve pobrojano zavisi od mnogo stvari, glavna je uspostavljanje normalnih aktivnosti posle koronavirusa.

Kako će se efekti planetarne pošasti odraziti na finansije?

  • Što se tiče finansija, nadam se da će stvari brzo da se normalizuju. U početku će sigurno da bude potresa na svetskom nivou, ali… Bundesliga je već startovala, videćemo kako će i kad ostale najveće lige. Naravno, ukoliko se ne nastave prvenstva, imaće problem sa ulaganjima. Biće, evidentno, smanjeni budžeti, što će da se reflektuje na ceo fudbal.

Ne nazire se kad bi publika mogla da se vrati na tribine?

  • Nadam se da ćemo što pre moći da igramo mečeve pred publikom. Znamo koliko nam je ozbiljna snaga podrška sa tribina. Uzmimo primer: ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna kod nas, a u drugoj državi, sa kojom bi trebalo da se nadmećemo, nije na tom nivou – da li će UEFA dozvoliti da se meč igra sa gledaocima? Mnoga pitanja su pred nama…

Da li je, možda, trenutno rešenje kao u Južnoj Koreji ili, ideja Borusije iz Menhengladbaha: kartoni sa likovima navijača?

  • Ja sam sportski direktor. To je pitanje za poslovnog. Nemam iskustva sa takvim stvarima – zaključio je Mitar Mrkela.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "MRKELA: Smanjenje budžeta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*