ĐORĐE GAGIĆ: Svi timovi tempiraju formu za završnicu

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Đorđe Gagić nije siguran koliko je realno da se nastavi sezona u ABA ligi, a ukoliko čelnici takmičenja odluče da ne postoje uslovi za povratak na teren, smatra da klub iz Humske treba da dobije titulu.

Crno-beli su kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja bili na prvoj poziciji tabele i obezbedili su prednost domaćeg terena u plej-ofu.

„Bilo bi fer i korentno da se prema trenutnom stanju na tabeli proglasi prvak. Identična situacija je bila i 1999 godine. Ako su tada Crvena zvezda i Budućnsot ušli u Evroligu, mislim da bi bilo u redu da se to uradi i sada. To je moje mišljenje i moja želja. Videćemo,“ rekao je Gagić u intervjuu za Sport Klub i nastavio:

„Partizan je kroz celu sezonu u Evrokupu i ABA ligi pokazao kvalitet. Izdigli su se iznad svega i u trenutku prekida njihova forma bila je u uzlaznoj putanji. Iz meča u meč su bili sve bolji, videla se hemija u timu i bilo ih je prelepo gledati.“

Dvadesetdevetogodišnji centar se i tokom karantina trudio da održi formu, međutim, nije zagovornik povratka na teren posle duge pauze.

„Svi timovi tempiraju formu za završnicu, a ono čega se jedinoi plašim je da ne bude mnogo povreda. Fizička i mentalna sprema su mnogo bitni i to je jedan od razloga zašto sezona ne bi trebalo da se nastavi. Ne pričam subjektivnno jer volim Partizan, ne pričam iz tog ugla, već iz ugla igrača. I da je Partizan drugi ili treći moje mišljenje bi bilo identično,“ naglasio je Gagić i osvrnuo na kandidaturu Beograda da organizuje završnicu Evrolige.

„Mi smo zemlja košarke, bilo bi lepo. Voleo bih, ali zbog situacije videćemo koliko je realno.“

Gagić je pričao o protekloj sezoni, neuspešnoj epizodi u Grčkoj pre nego što je došao u Igokeu, sledećem koraku u karijeri…

Izvor SK

Be the first to comment on "ĐORĐE GAGIĆ: Svi timovi tempiraju formu za završnicu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*