ŠAKOTA: Nije fer, imali su dan više da se spreme!

Crvena zvezda nije uspela da nastavi niz dobrih rezultata u Evroligi ove srede u Beogradu pred svojim navijačima. Kao bolji je večeras iz srpske prestonice izašao Žalgiris, koji je boljom igrom u drugom poluvremenu uspeo da slomi ekipu crveno-belih.

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, istakao je da je Žalgiris večeras odlično rešavao mismeč situacije i da je zbog toga zasluženo trijumfovao.

„Pre svega čestitke Žalgirisu, bili su bolji danas. Odigrali su pametno i materijalizovali sve mismeč situacije koje su kreirali tokom utakmice. Mislim da smo se borili danas i imali energije, nedostajalo nam je par igrača koji bi pomogli. Rezultat je možda nešto što smo mogli da predvidimo, posebno što smo igrali daleko od nivoa na kojem smo bili u prethodnim utakmicama“.

Taman kada je Zvezda uspela da preuzme prednost i da je učini nešto većom, usledio je veliki pad u igri sredinom treće deonice kada je Žalgiris napravio seriju 11:0 i tako došao do ključne prednosti, koju, ispostaviće se, nije ispustio do samog kraja utakmice.

„Mislim da ću ući u jednu temu koja nema veze sa nim. Nije ispalo fer da igramo dve utakmice u dva dana u duplom programu, a da Alba i Žalgiris imaju tri dana da se spreme. Mi ne možemo da napravimo trening kada imamo dva dana. U zadnjoj utakmici smo ostali bez dva igrača, a od ranije nam nedostaju Filip i Marko, tako da smo bili dosta oslabljeni. Morali smo da se fokusiramo i na utakmicu sa Megom. Isto tako će i Alba biti u prednosti. Ja moram da vodim računa o minutaži. Brauna ne mogu da držim sve vreme u igri, tako da nama kod prve rotacije pada kvalitet. Jasikevičijus je iskusan trener, dobro to čita, i tada je napravljen taj pad. Prerano smo ulazili u preuzimanja koja su prouzrokovala taj mismeč. Da li nas je rezultat povukao, ili šta već, pitanje je“.

Zvezda je danas imala velikih problema pri organizaciji napada i uglavnom ih je završavala u poslednjim sekundama. Šakota kaže da je to više do samog rivala, nego do njegove ekipe.

„Pa ne znam odakle da odgovorim na to pitanje. Ako hoćeš da kažeš da je ovo bila jedna od lošijih utakmica, biće ih još više. Mi smo bili ozbiljno oštećeni, nismo imali dovoljno energije. Oni su igrali ovako i protiv Reala, imali su više energije, a to nam je otežalo sve. Braun nije imao svežinu koje je trebalo da ima. To se videlo u prodorima, kada se provlači, nije bio siguran u svoje noge. Juče na treningu je probao da trenira određenim problemima. Na neki način njegov kvalitet igre određuje kako ćemo mi da igramo. Bilo je tu puno detalja, nije to samo jedna stvar. Ja sam zamerio igračima početak utakmice, kada smo preuzimali prerano i pustili Milaknisa da se razigra, gde smo nakon dobrog početka ipak bili u minusu. To su dva momenta koja su nas stavila u situaciju da izgubimo. Izgubiš samopouzdanje, koje smo imali u prethodnim utakmicama. Branili su dobro šutere“.

Dodaje da je Žalgiris jedna od ekipa koja najbolje čita igru.

„Protivnik ti ne dozvoljava da igraš tako. Žalgiris je ekipa koja najbolje kontroliše ritam utakmice u Evroligi. Njihova igra u pozicionom napadu je najbolja. To nije do nas, nego do njih. Stavili su nas u pozicionu igru, nisu nam dopustili da završimo napade. Kada smo osvajali loptu i imali kontranapade, promašivali smo i gubili smo samopouzdanje“.

Naravno, problematično je bilo to što je Zvezda još u ponedeljak igrala duel sa Megom, dok je Žalgiris svoj meč nacionalnog šampionata imao u nedelju. Biće tako i pred utakmicu u petak.

„Mi ne možemo da biramo program, već to što ne možemo da se spremimo sutra. Nemamo trening sutra, jedini oporavak je krevet i dobra hrana. Igramo sa ekipom koja dobro trči i ima najveći broj poseda i situacija iz kontranapada iz tranzicije, a mi se nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo, ali ćemo pokušati da se izborimo sa tim“.

Zvezdu muče i brojna odsustva, a Šakota kaže da se svi povređeni košarkaši neće vratiti na teren ni u petak.

„Nijedan neće igrati. Nedostaju Filip, Marko, Davidovac. To je naša situacija u ovom trenutku. Prema onome što sam ja čuo, odsustvo Davidovca ne bi trebalo dugo da traje, ali mi imamo dve utakmice u kojima ne može da napravi lateralne korake. Ne treba rizikovati“, zaključio je Šakota.

Be the first to comment on "ŠAKOTA: Nije fer, imali su dan više da se spreme!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*