UMAR SADIK: Najskuplje pojačanje u Partizanu

Nigerijac će biti otkupljen od Rome, a kako se razvija realno je očekivati da brzo bude preprodat

Kako je krenulo lako bi moglo da se desi da Umar Sadik postane jedna od najboljih investicija Partizana u poslednjoj deceniji. Odavno se nije desilo da neki stranac tako brzo oduševi struku i navijače kao što je učinio Nigerijac angažovan iz Rome, a da je ispunio očekivanja svedoče reči Sava Miloševića da će crno-beli iskoristiti opciju otkupa ugovora i tako ga zadržati u Humskoj, što bi u perspektivi moglo da im donese finansijsku dobit kakvu nisu imali ni od jednog legionara.

Čelnici Parnig valjka već su kontaktirali kolege sa Olimpika i obavestili ih da će uplatiti 1.600.000 evra fiksiranih za obeštećenje. Kad se na to doda 100.000 evra proslećenih Italijanima letos, na ime pozajmice za aktuelnu sezonu, izvesno je da će Sadik postati najskuplji fudbaler u istoriji Partizana, tako što će sa prvog mesta rang liste potisnuti Sejdubu Sumu (trebalo bi da produži saradnju), angažovanog iz Slovana za 1.650.000 evra leta 2017. U tom slučaju ukupan iznos za visokog centarfora biće 1.700.000 evra, dovoljno da postavi rekord po količini novca koji je klub uložio u nečiji potpis.

Kako igra i koliko još prostora ima za napredak, posebno na planu realizacije, na crno-beloj strani Topčiderskog brda su uvereni da će im se taj posao u bliskoj budućnosti višestruko isplatiti. Prema informacijama MOZZART Sport, već sad se pojedini evropski i azijski kubovi interesuju za Sadika i nude daleko više novca na ime obeštećenja od sume koju će Partizan uplatiti Romi. Kako se može čuti, u Partizanu veruju da momak koji je tražio sebe na pozajmicama u Škotskoj, Holandiji i Seriji B može da dostigne cenu od čak 8.000.000 evra i utemeljene za takav plan pronalaze u više podataka.

Prvi se tiče godina Umara Sadika, a podsećamo da su mu tek 22, pa se u svetskim okvirima i dalje tretira kao mlad igrač sposoban da se razvija. Drugi podrazumeva tektonske poremećaje na tržištu koji su doveli do abnormalnog skoka cena, posebno u Kini i arapskom svetu. A treći je primer iz komšiluka i saznanje da je Crvena zvezda prodala Ričmonda Boaćija u  Đangsu za  5.500.000 evra posle sičnog razvojnog puta kakav je imao Umar Sadik, pošto je takođe kao ne toliko poznat igrač stigao iz Italije, podigao cenu učešćem u Ligi Evrope i pogocima u Superligi i omogućio sjajan transfer na Daleki istok.

Pritom, Sadik je četiri godine mlađi od centarfora iz Gane i otuda su u Partizanu procenili da za njega mogu da dobiju više novca nego crveno-beli za Boaćija. Još se nadaju da će na kraju sezone Umar dobaciti do 25 golova, a s obzirom da je sad na „koti 13“ ta misija deluje izvodljivo. Naravno, ideja je da Nigerijac odirga prolećni deo Superlige, kao i letnje kvalifikacije, pa da se tek pred kraj avgusta razmišlja o eventualnoj prodaji. Bude li sve kako su zamislili u kancelarijama u Humskoj 1, onog trenutka kad dođe vreme za transfer, kad se budu odbili troškovi Romi ostalo bi u kasi oko 6.000.000 evra. U tom slučaju bi Umar Sadik postavio još jedan rekod i postao stranac koji se prodao iz Partizana. Trenutno je na prvom mestu Gabrijel Kleo, februara 2011. udomeljen u kineski Guangdžo Evergrande za 4.000.000 evra.

Prema rečima Sava Miloševića, od letos sa širokim ovlašćenjima kad je prelazni rok u pitanju, Partizan drži ključeve po pitanju statusa Umara Sadika. Prevedeno na razumljivi jezik: čak i da neko ponudi direktno Romi 1.600.000 evra ili više novca crno-beli su se osigurali klauzulama u ugovoru koji im omogućava da budućnost Nigerijca vežu za Beograd.

Bez obzira koliko brzo se, pod diktatom novca, ta budućnost pretvorila u zakon tržišta i ponudu koja se ne odbija.

izvor: mozzart sport

Be the first to comment on "UMAR SADIK: Najskuplje pojačanje u Partizanu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*