„BEZ REVANŠIZMA NAPRETKU“: Poručuje trener crno-belih, Savo Milošević

Niko ne muči crno-bele poslednjih sezona kao Napredak. Ni šampionski sastav Crvene zvezde, ni ove jeseni probuđena Vojvodina, ni Čukarički iako je znao često da im naudi, čak ni Radnički iz Niša… No, kad ugledaju Kruševljane fudbaleri Partizana kao da se blokiraj, pa se ono što bi na osnovu situacije na tabeli trebalo da im bude rutinsko odrađivanje posla pretvara u zahtevnu misiju zbog podatka da su Čarapane porazili samo jednom u poslednjih sedam superligaških okršaja.

I to kontroverznim pogotkom Aleksandra Šćekića u nadoknadi vremena maja ove godine. Zato je logično što Savo Milošević podiže obrve pred susret 19. superligaškog kola.
U sve tri utakmice mog mandata protiv Napretka smo imali veliki problem. Nadam se da ćemo uspeti da izađemo lakše na kraj sa Kruševljanima. Verujem se da ćemo imati malo veću energiju nego protiv Mačve, očekujem bolji i bržu igru, s obzirom na naš teren i da smo navikli da igramo u većim brzinama u odnosu na našu ligu, što bismo mogli da primenimo. Nadam se da igrači ne očekuju laku utakmicu, jer nema ništa lako. Ako očekujete lako, desiće se obrnuto. Potrebna nam je maksimalna mobilnost i ozbiljnost“, upozorava trener crno-belih.

S razlogom, jer je u avgustu njegov tim posle sjajne partije protiv Malatije odigrao samo 2:2 na stadionu „Mladost“, pa se Grobari pitaju da u Humskoj postoj doza revanšizma.
Revanšizam nije prava reč. Da moji momci i ja imamo želju i motiv veći da probamo da dobijemo Napredak zbog tog rezultata – apsolutno. Nikakva osveta. Sportisti smo, trebalo bi da poštujemo jedni druge. To što nas je Napredak namučio trebalo bi da poštujemo. Ne da budemo ljuti. Iz takvih utakmica se najviše uči i napreduje. Ekipa je najviše napredovala upravo zbog teških utakmica. Više bi trebalo da bude prisutan osećaj poštovanja prema rivalu“.

Doduše, Napredak je promenio trenera posle poraza od Inđije.
„Efekat može da bude i ovakav i onakav. Potrebno je da se fokusiramo na ono što mi radimo, bez obzira na situaciju u rivalskom klubu. Žao mi je zbog cele situacije, Predrag Rogan mi je prijatelj, igrali smo zajedno u kadetima Partizana, znamo se 30 godina. Zna i on kakvim poslom se bavi, u fudbalu je jedan kofer uvek spakovan“.

Pomenuti meč u Kruševcu jeste koštao crno-bele gubitka dva boda, ali posle toga stručni štab je promenio početni stav da u velikoj meri rotira igrače zbog učešća u Evropi.
Ta utakmica nam je otvorila oči. Jedna stvar su rotacije kod kuće, nešto sasvim drugo u gostima. Ne mislim samo na snagu protivnika, već i na različite uslove u kojima igramo. Na našem terenu, brzom, savršenom, možemo da napravimo više priomena, dok se na strani često susrećemo sa terenima koji nisu u najboljem stanju ili sa izduvanim loptama, pre neki dan u Šapcu, što usporava pas, samim tim i igru. Ne snalaze se svi igrači isto, pogotovo mladi. Iz tih poraza i loših utkamica smo izvlačili pouke kad i koliko možemo da rotiramo“.

Napredak je tokom jeseni slavio u Lučanima i nadvisio Čukaričkog, ekipe od kojih je Partizan izgubio.
Ne možemo gledati tako, jer smo pobedili mi Inđiju koja je tukla Napredak. To ništa ne znači. Bitnije je šta smo radili u međusobnim susretima. Kruševljani nam iz nekog razloga ne odgovaraju. Imamo problem sa Napretkom i u Beogradu. Poslednjih deset godina nam zadaje muke, moramo da izvučemo pouke i da ispravimo te stvari“.

Možda će crno-belima biti lakše da se foksuiraju na Superligu, sad kad nema evropske tenzije.
Još je rano da kažem tako nešto. Napredak nam pada u terminu kao da je u pitanju evropski rival, a koliko nam je problema napravio možemo tako da ga posmatramo. Imaćemo u budućem periodu lagodniji posao, kad budemo spremali utakmice po pet, šest dana, međutim, još nismo u toj situaciji“, pojasnio je Savo Milošević i dodao da je Zoran Bambi Tošić spreman za meč, iako ga nije bilo u nedeljnom gostovanju Mačvi.

Be the first to comment on "„BEZ REVANŠIZMA NAPRETKU“: Poručuje trener crno-belih, Savo Milošević"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*