Slika i prilika Partizana

Het-trik Sadika, odličan napadački potencijal i klimava odbrana crno-belih dovoljni da se razoruža odlilčni Javor – 6:2

Ko je prvi put ove sezone gledao Partizan stekao je preciznu sliku o kvalitetima i manjkavostima crno-belih. Napadački, sve funkcioniše kao sat u ekipi Sava Miloševića, nema ko ne daje golove, još za razliku od nekih ranijih primera nije bilo problema u realizaciji, niti sebičnosti u završnoj trećni. Kapa dole. Defanzivno, kao u većem delu takmičaraske godine crno-beli su bili porozni, s tim što u uvodnom susretu 17. kola nisu platili skupu cenu grehovima odbrane. Štaviše, dvojica igrača iz poslednje linije pripomogla su ofanzivcima da se u Humskoj na obe plećke ploži odlični Javor – 6:2.

Jednu od najboljih utakmica našeg prvenstva za sezopnu 2019/2020 najviše će, ipak, pamtiti Umar Sadik. Prvi put u karijeri nigerijski napadač je postigao het-trik i odlučujuće uticao na novo slavlje osvajača Kupa Srbije i dobru uvertiru za gostovanje AZ Alkmaru. Bude li Parni valjak ovako brzo, punim gasom, vodio i  narednog četvrtka u Hagu onda bi napad mogao da mu kreira sudbinu u Ligi Evrope, s tim da bi Grobari verovatno bili zadovoljni ako bi bio i upola precizan kao večeras, pod uslovom da se i odbrana zategne.

Četvrta uzastopna pobeda pred svojim navijačima (prethodno savladani Spartak, Vojvodina i Inđija) znači da se Miloševićev tim, makar do subote popodne, probio na drugo mesto superligaške tabele i prepolovio zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu, koji je pre samo dve sedmice izsnosio deset bodova, uz napomenu da lider sutra gostuje u Nišu. Još bitnije: zadovoljo je često visoke navijačke kriterijume i pokazao da kad je ofanzivno orijentisan, kad napada, malo ko u ligi može da mu se odupre. Čak i ako kreće iz minusa.

Nešto slično bilo je protiv Napretka, TSC-a i Čukaričkog, kad je Partizan zbog rano primljenih golova patio i nije uspevao da „okrene“ protivnika. No, sad ni primljeni gol iz drugog minuta nije poljuljao samopouzdanje favorizovanom domaćinu, sposobnom da juriša u talasima i ne zadovolji se čak ni kad je šest lopti smestio iza leđa Đorđa Lazovića. Takav stil dopada se Grobarima i najveća je šteta  što u prohladnoj novembarskoj večeri nije bilo više od 1.500 svedoka da nagrade igrača oba tima za ugođajaj kakav naš fudbal retko nudi. I za to, svaka čast.

Izvor: Mozzart sport

Be the first to comment on "Slika i prilika Partizana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*