Liderski i rutinski: Novak dotukao Francuze za prvo mesto u Grupi A

Đoković očekivano savlada Benoa Pera u dva seta. Za polufinale sutra protiv Rusije

Zahvaljujući pobedFilipa Krajinovića nad Žoom Vilfredom Congom Srbija je već nakon prvog meča susreta sa Francuzima, u poslednjem, drugom kolu početne faze finalnog turnira prekomponovanog Dejvis kupa obezbedila četverfinale, tako da Novak Đoković u potonjem duelu sa Benoa Perom nije bio pod velikim pritiskom.

On je svoj deo posla odradio kako najbolje zna, liderski i rutinski. Pobedom u dva seta nad Benoa Perom, rezultatom 6:3 i 6:3 Nole je našem timu obezbedio očekivano prvo mesto u Grupi A i samim tim potencijalno “lakšeg” rivala u četvrtfinalu. To je Rusija, drugoplasirana u Grupi B i jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe koje su dobile priliku da nastave takmičenje. Ukoliko naša reprezentacija pređe i narednu prepreku u polufinalu će igrati protiv boljeg iz odmeravanja Australije i Kanade.

PROČITAJTE JOŠ:  NOVAK SE OGLASIO: Đoković reagovao na ubistvo Flojda (FOTO)

Slično kao i juče i danas je Novak “hladan” ušao u meč, ali je uspeo da odbrani dve brejk-prilike Pera na samom početku. Vrlo motivisano je treći reket Francuske, koji je dobio priliku zbog slabe forme i povrede Gaela Monfisa, ušao u ovaj duel. Što inače nikako nije redovna pojava kada je ovaj, prilično ćudljivi teniser u pitanju.

Ali, kada je raspoložen, zaista ume da odigra spektakularno i da pokaže raskošan, čini se nikada iskorišćeni talenat. Razvila se velika borba te je drugi reket sveta do prvih brejk prilika došao tek u osmom gemu i odmah ih iskoristio, a potom ih i potvrdio za vođstvo u setovima.

Francuz je i u nastavklu susreta nastavio dalje puca iz svih oružja i sve snage, ali su se i greške polako gomilale pre svega zbog već legendarne defanzive našeg lidera. Naravno, ubrzo je usledio i brejk, veću trećem gemu što je bilo i prelomno. Framncuz nije iamo gotovo nikakve šanse da pripreti Đokoviću do kraja meča. Francuska je ovim porazom izgubila svaku mogućnost da uđe među osam najboljih, a preostaje da se odigra još dubl.

PROČITAJTE JOŠ:  NOVAK SE OGLASIO: Đoković reagovao na ubistvo Flojda (FOTO)

“Filipov nastup i pobeda su mi dali krila. Uvek je nezgodno igrati protiv Pera, morao sam da držim fokus sve vreme meča, ali sam supeo. Veoma sam srećan što smo u četvrtfinalu“, uzjavio je drugi reket sveta.

Zahvaljujući prolasku našem Savezu će pripasti novčana premija od još  600.000 dolara, čime će duplirati sumu koju je dobio za učešće, dok će teniseri na 600.000 sada dodati još 1,28 miliona. Za prodor u polufinale savezima ide 750.000, igračima duplo više, za finale 1,75 miliona/844.000, a za titulu 2,4 miliona/1,06 miliona.

Komentari na "Liderski i rutinski: Novak dotukao Francuze za prvo mesto u Grupi A"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*