VAŽNA POBEDA PARTIZANA : Partizan slomio Ritas u Areni za drugu fazu Evrokupa

Košarkaši beogradskog Partizana plasirali su se u drugu rundu takmičenja u Evrokupu pošto su u „Štark areni“ u osmom kolu bili bolji od Ritasa iz Viljnusa rezultatom 86:81 i tako došli do šeste pobede u grupi B.

Partizan je ponovo demonstrirao veliku amplitudu u igri – od perioda u kojima je igrao odlično i pravio razliku, do trenutaka kada je delovao znatno lošije i gubio prednost. Ipak, na kraju je presudila odbrana crno-belih, a u samom finišu je pogađao i Ognjen Jaramaz.

Meč su crno-beli krenuli neubedljivo, jedino je raspoložen bio Rade Zagorad, koji je postigao prvih 12 poena crno-belih, ali su gosti iz Litvanije imali prednost. Krajem prve i u drugoj četvrtini Partizan je stekao prednost koju do kraja nije ispuštao, a ona je početkom poslednje deonice iznosila i 18 razlike. Ipak, Ritas je uspeo da se vrati na jednocifren minus, ali nije imao snage za ogroman preokret.

Najbolji u beogradskoj ekipi bio je Rade Zagorac sa 17 poena, 16 je postigao Rašon Tomas, koji je imao i 5 skokova, dok je Nemanja Jaramaz imao 14. Odličan je bio i Mozli sa 10 poena, 3 skoka i 4 blokade.

U poraženoj ekipi Bendžijus je imao 15, Sirvidis 11, a Pako Krus je ubacio 10.

Partizan se sada nalazi na drugom mestu grupe B iza Venecije, koja takođe ima skor 6-2 posle pobede nad Tofašom, ali i bolji međusobni skor u odnosu na Partizan.

U narednom kolu Partizan gostuje Lokomotivi, dok će Ritas dočekati Tofaš.

Be the first to comment on "VAŽNA POBEDA PARTIZANA : Partizan slomio Ritas u Areni za drugu fazu Evrokupa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*