„SAJAM AUTOMOBILA“ U HUMSKOJ: Posle japanskog Jaguara, u Partizan stiže i Honda!

FOTO: FK Partizan

Partizan je odigrao jedan od najboljih evropskih mečeva u četvrtak uveče protiv turske Malatije. Crno-beli su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, dok su njegovi navijači na stadionu i  pred malim ekranima u ekstazi pratili evropsku igru svojih ljubimaca.

Grobare i sve ljubitelje fudbala posebno je obradovala igra prvog Japanca u istoriji Partizana, Takume Asana, poznatijeg i kao Jaguar. On je ušao na startu drugog poluvremena, i svih 45 minuta je maltretirao ošamućenu odbranu Turaka, da bi meč na kraju završio sa jednim golom i iznuđenim penalom.

Ipak, Asano ne bi mogao još zadugo da bude jedini Partizanov Japanac. Crno-beli su spremni da ove sezone naprave velike rezultate i u Evropli, ali i u domaćem šampionatu. Zbog toga stiže senzacionalna vest da Partizan želi u svoje redove da dovede poznatog japanskog fudbalera Keisukea Hondu, koji je tokom karijere branio boje CSKA, Milana, a proteklu sezonu proveo je u Melburnu sa kojim mu je istekao ugovor, pa je sada slobodan u izboru nove sredine.

Ipak, postoji jedan uslov pod kojim će crno-beli pokušati da ga dovedu, a to je plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Partizanov veliki adut u ovom potencijalnom poslu je Takuma Asano, ali treba znati da Honda ima brojne unosne ponude, pre svega iz azijskih klubova, koji su spremni da mu daju uslove koje Partizan svakako ne može i ne želi da isprati. Pored Asana i Zoran Tošić je još jedna karta na koju će srpski klub imati, pošto je popularni Bambi sa Hondom proveo nekoliko godina u Moskvi.

Honda je za sada spreman da sačeka još koju nedelju, jer mu je cilj da odigra još jednu zapaženu sezonu u Evropi.

Ostaje nam da sačekamo kraj meseca i vidimo da li će Partizan uspeti da se plasira u grupnu fazu LE, a ako Honda do tada ne bude dobio neku ponudu koja se ne odbija, mogao bi da postane drugi Japanac koji će obući crno-beli dres. A taj potencijalni dolazak bio bi verovatno najveći u istoriji srpskog fudbala!

Be the first to comment on "„SAJAM AUTOMOBILA“ U HUMSKOJ: Posle japanskog Jaguara, u Partizan stiže i Honda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*