LŠ: Zvezda izgubila, ali prošla u 3. kolo kvalifikacija

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su prebrodili i drugu prepreku u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona. Srpski prvak je u revanšu u Helsinkiju poražen od tamošnjeg pravaka ekipe HJK 2:1, ali je zahvaljujući trijumfu u prvoj utakmici 2:0 obezbedio mesto u trećem kolu kvalifikacija.

 Crveno-beli će se u pretoslednjoj rundi sastati sa šampionom Danske Kopenhagenom, koga večeras samo čudo može da eliminiše posle trijumfa protiv TNS u Velsu 2:0.

Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu u Helsinkiju, stvarala je šanse, ali i promašivala, dok su domaći samo dva puta ugrozili Beograđane.

HJK je poveo tek što je počelo drugo poluvreme. u 46. minutu Rodić je izgubio loptu, Dalstrom je prošao kroz odbranu gostiju i bez problema savladao Borjana. Finci su zapretili i u sledećem napadu, ali promene rezultata nije bilo.

Radost domaćih navijača trajala je svega deset minuta jer je Jovančić izjednačio posle sjajne asistencije Marina.

U preostalom delu utakmice Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu, a preko Jevtovića i Ivanića mogla je i do pobede. Igrači Helsinkija su posle primljenog pogotka pao i bilo je jasno da nemaju nikakve šanse da postignu još tri gola i obezbede mastavak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, u nadoknadi vremena Riski je iskoristio lošu intervenciju Stojkovića i svom timu je doneo pobedu.

Srpski prvak će sledećeg utorka dočekati Kopenhagen, a revanš je 13. avgusta. HJK nastavlja kvalifikacije u Ligi Evrope i to protiv boljeg iz duela između poljskog tima Piast Glivice i letonske Rige (prvi meč 3:2).

IZVOR: SK

Be the first to comment on "LŠ: Zvezda izgubila, ali prošla u 3. kolo kvalifikacija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*