SILNI LASLO: Đere razbio nezgodnog Španca u prvom kolu RG!

FOTO: EPA

Pamtiće Laslo Đere 2019. godinu kao godinu velikog uzleta u karijeri. Posle serije sjajnih rezultata od januara do maja, došlo je vreme za dokazivanje i najvećoj sceni i tu je momak iz Sente pokazao, za početak, da je od najčvršćeg materijala.

Đere je prvi put u karijeri prošao u drugo kolo Rolan Garosa, a sa maksimalnih 3:0 izbacio je nekada 17. igrača sveta Alberta Ramosa-Vinolasa – 6:3, 6:2, 7:6.

Đere je prvi put došao na grend slem turnir sa statuom nosioca i to ga nimalo nije uplašilo, niti mu vezalo noge. Naprotiv, kao da je želeo da pokaže da je krvavim radom, a ne slučajem, došao do te pozicije, srpski teniser je izašao na teren i razbio daleko iskusnijeg Španca.

Dva brejka u prvom, dva brejka u drugom setu donela su Đereu vođstvo u 2:0 u setovima posle malo više od sat vremena igre. Čista dominacija terenom!

Više borbe je bilo u trećem delu meča. Nije bilo brejka sve do 4:3. Tu je Đere oduzeo rivalu servis, ali mu se stegla ruka i nije uspeo da u narednom gemu obezbedi pobedu, već se Španac vratio u meč.

U taj-brejku Laslo je bio mnogo bolji, poveo je 4:0 i to je bila prednost koju Vinolas nije mogao da stigne (7:2).

Laslo Đere će u drugom kolu igrati protiv tinejdžera iz Australije Alekseja Popirina.

Be the first to comment on "SILNI LASLO: Đere razbio nezgodnog Španca u prvom kolu RG!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*