GREŠKE I PROMAŠAJI SKUPO KOŠTALI CRNO-BELE: Partizan poražen u Ritasu u prvom kolu TOP 16 faze Evrokupa!

Košarkaši Partizana poraženi su od Ritasa 80:74 u prvom meču Grupe E Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su propustili lepu šansu da naprave „brejk“ u Viljnusu, nekoliko puta su uspevali da preokrenu rezultat i otvore put ka pobedi, ali su brojnim greškama omogućili domaćinu da odbrani svoju Simens arenu.

Igralo se u serijama u Litvaniji, Ritas je već u prvom periodu dva puta imao dvocifrenu prednost (15:5 i 28:18), ali je Partizan uspevao da se vrati u igru.

U drugom kvartalu crno-beli serijom 10:0 preokreću na 33:31, ali tada prvi put propuštaju šansu da preuzmu kontrolu nad mečom.

Ritas opet „beži“ na +6 (48:42), Partizan trojkama na startu drugog poluvremena preokreće na 56:54, ali opet staje i domaćin se vraća na prethodnu razliku uoči poslednjeg perioda (65:59).

Litvanci sa dva koša opet stižu do dvocifrene prednosti (69:59), ali Lendejl sa dva brza koša vraća Partizan u egal (72:70). Međutim, crno-beli promašuju šuteve u ključnim trenucima i Ritas uspeva da odbrani svoj teren.

Ritas je predvodio Dominik Saton sa 21 poenom uz po 5 skokova i ukradenih lopti, 14 je postigao Artsjom Parahuski uz 8 uhvaćenih, dok je 11 poena i 8 skokova imao Martinas Ehodas.

Partizan je predvodio Rade Zagorac sa 17 poena i 8 skokova, 15 je dodao Džok Lendejl uz 9 uhvaćenih lopti, 13 je dodao Vanja Marinković, dok je Aleks Renfro uz 7 poena imao 8 asistencija i 6 skokova.

Partizan i Ritas igraju u grupi E sa Albom i Monakom koji se sastaju u četvrtak od 18.30 u Berlinu. U drugom kolu Partizan dočekuje Albu u „Pioniru“ 9. januara.

B92

Be the first to comment on "GREŠKE I PROMAŠAJI SKUPO KOŠTALI CRNO-BELE: Partizan poražen u Ritasu u prvom kolu TOP 16 faze Evrokupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*