PERPEROGLU SMAZAO ĐETIĆE: Zvezda pregazila Budućnost i učvrstila se na prvoj poziciji!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost rezultatom 86:72, u 13. kolu ABA lige.

Izabranici Milana Tomića slavili su u reprizi finala regionalnog takmičenja i zadržali perfektan skor – 13/0.

Šampion ABA lige doživeo je peti poraz u takmičenju i sezona im ne ide baš onako kako bi želeli.

Ključna je bila poslednja četvrtina koju je Zvezda dobila rezultatom 23:9.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Stratos Perperoglu sa 23 poena, tri skoka i dve asistencije, dok je sjajan meč odigrao i Boriša Simanić.

Talentovani krilni centar odigrao je najviše minuta (32) u sastavu šampiona Srbije, a meč je završio sa 14 poena i 12 skokova.

Budućnost je predvodio Noris Kol sa 21 poenom, Nemanja Gordić je ubacio 14, dok je Erl Klark imao osam.

Zvezda je odlično krenula meč i posle dva minuta igre vodila je sa 6:0. Budućnost je uspela da se konsoliduje, međutim pri kraju crveno-beli su uspeli da se „odlepe“ i da dođu do dvocfirene prednosti, 23:11.

 

Tokom druge četvrtine Zvezda je održavala prednost, ali je Noris Kol sa nekoliko individualnih poteza uspeo da približi ekipu iz Podgorice. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 46:40, a Zvezda je primila čak 29 poena u drugoj deonici.

Treća četvrtina nije dobro krenula za vicešampiona ABA lige. Reglend nije mogao da pronađe ritam, Beron je mašio otvorene šuteve i Budućnost je to sve iskoristila. Usledila je velika serija i gosti su poveli sa velikih +8, 55:63.

Tada na scenu stupa borbenost košarkaša Zvezde i klasa Perperoglua. U narednih nekoliko minuta crveno-beli su napravili seriju 16:0 i potpuno vratili prednost na svoju stranu.

U završnici meča svi su odigrali na visokom nivou i ekipa Milana Tomića na kraju je, rezultatski, lako došla do pobede 86:72. Ipak, ovo je bila sve samo ne laka utakmica.

B92

Be the first to comment on "PERPEROGLU SMAZAO ĐETIĆE: Zvezda pregazila Budućnost i učvrstila se na prvoj poziciji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*