SKANDAL NA KATALUNjI: Borković osvojio treće mesto u šampionatu, nakon što su ga trojica vozača namerno izbacila sa staze

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je treće mesto u generalnom plasmanu TCR Evropa šampionata, pošto je na poslednjoj trci u sezoni, voženoj na stazi Katalunja u Barseloni ostao bez plasmana, zahvaljujući nezapamćenom incidentu, u kojem su ga čak trojica vozača namerno izbacila sa staze – navodi se u saopštenju njegovog tima.

Zahvaljujući impresivnoj sezoni, Borković je apsolutno najzaslužniji što je njegov tim u generalnom plasmanu osvojio drugo mesto, pošto je na svom saldu sakupio više bodova nego ostala trojica klupskih kolega zajedno.

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62, i na poslednjem trkačkom vikendu demonstrirao je šampionsku klasu, pošto je u subotu na prvoj trci osvojio drugo mesto u konkurenciji 32 vozača.

Na nedeljnoj trci, pančevački as startovao je sa šestog mesta, jednu poziciju više zbog kazne izrečene njegvom klupskom kolegi Rikardu, kao i inverzivnom poretku najbolje desetorice iz kvalifikacija u kojima je bio četvrti.

Srpskom šampionu je za titulu bio potreban malo verovatan raspolet, da trijumfuje na poslednjoj trci, a da vodeći u generalnom plasmanu Mikel Askona ne bude bolji od 9. mesta. Borkoviću je za vicešampiosnku titulu bilo dovoljno da završi trku ispred Tašija i Vernea, od kojih je imao bod više.

PROČITAJTE JOŠ:  LEGENDA MENJA LEGENDU: Proslavljeni srpski odbojkaš novi selektor Srbije?

Međutim, već posle nekoliko krivina u prvom krugu, tandem Hell racing tima u Hondama Fajls i Taši zakucali su se u Borkovića, gotovo ga izbacivši sa staze, da bi posle nekoliko sekundi, potpuno nesportski Mikel Askona udario Hjundai našeg vozača, okrenuvši ga i poslavši pravo na Tašija, pa su obojica izleteli van staze.

– Završila se trka, završila se i sezona. Ne mogu reći da sam srećan, ali sam makar završio kao treći u generalnom plasmanu. Na startu trke bila je totalna ludnica, Fajls i Taši gotovo da nisu ni kočili. Taši me je udario i polomio mi točak. Da sam završio trku u prvih deset, bio bih drugi u ukupnom poretku, ali tako je kako je, ne mogu da vratim vreme. Neshvatljivo mi je da je Mihelis, koji je vozio da pomogne Hjundaiju bio sporiji od mene čitavog vikenda. Potpuno me je zatvorio i bacio na šljunak. On mi je prijatelj, pa kad se on ovako poneo, šta da očekujem od onih koji direktno voze da mi naude, kao što je bio slučaj s Lesenesom u Monci. Jednostavno, sujeta mu nije dozvolila da me pusti da prođem iako sam bolje startovao, vozio je kao da mu život zavisi od ove trke. Dozvolio je da me Fajls i Taši stignu i udare. Na početku godine, slobodno mogu reći, da sam bio najveći kandidat za titulu, i po vožnji, i po brzini, i po pobedama. Ali mnogo toga se desilo na moju štetu, pa sam na kraju ipak dokazao koliko vredim. Videćemo za sledeću godinu, imam veliku želju da ostanem u ovom šampionatu i vratim titulu, imam dosta neraščišćenih računa. Moram da izrazim veliku zahvalnost timu, koji je cele godine radio neverovatan posao, sponzorima koji su me pratili, ali pre svega navijačima iz celog sveta, posebno iz Srbije i Pančeva, koji su pokazali da su najbolji na planeti – rekao je Borković posle trke.

PROČITAJTE JOŠ:  LEGENDA MENJA LEGENDU: Proslavljeni srpski odbojkaš novi selektor Srbije?

Novosti

Komentari na "SKANDAL NA KATALUNjI: Borković osvojio treće mesto u šampionatu, nakon što su ga trojica vozača namerno izbacila sa staze"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*