REDAKCIJSKI KOMENTAR: „Informer“ i „Alo“ su bruka Srbije, stop satanizaciji Vladimira Stojkovića!

Dnevni listovi Informer i Alo još jednom su pokazali da su velika bruka za srpsko novinarstvo.

„Novinari“ ovih tabloida iskoristili su priliku da na sramotan i prizeman način isprozivaju i linčuju Vladimira Stojkovića zbog njegove izjave posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Jedni mu pišu da se leči, dok mu drugi poručuju „marš iz Srbije“.

Ipak, zar se i moglo nešto drugo očekivati sa njihove strane?

Vladimir Stojković je verovatno dao jednu nepromišljenu izjavu. Ipak, svi oni koji su se nekada bavili sportom znaju da je glava posle velikih i stresnih utakmica veoma vruća, a pogotovo ako je u pitanju večiti derbi. Stojković je možda u pravu da lopta nije prešla gol liniju, ali isto tako možda i nije u pravu. Na kraju svega sudije su donele odluku da je gola bilo i to je jedina bitna stvar. Ipak, ovde o tome nije reč.

Ovde se radi o šačici plaćenih „novinara“ koji smatraju da imaju pravo da vređaju i pljuju druge samo ukoliko se ne slažu sa njihovim mišljenjima i stavovima. Zbog toga mi stajemo u odbranu i kažemo stop satanizaciji Vladimira Stojkovića. Golmana koji je Srbiji, zajedno sa svojim saigračima, doneo dva učešća na svetskim prvenstvima i još dosta velikih pobeda. Složićete se da je to mnogo, mnogo više nego što su „novinari“ ovih tabloida doneli i podarili Srbiji. Njihov jedini „uspeh“ je to što svojim brojnim tekstovima srozavaju novinarstvo u ovoj zemlji. Mada, od njih se, budimo realni, i ne očekuje ništa bolje.

Ovom prilikom želimo da im poručimo da su oni ti koji su zreli za lečenje i da su oni ti kojima bi trebalo da se kaže „marš iz Srbije“. Kada se to bude dogodilo i srpsko novinarstvo će skoro sigurno ponovo procvetati i vratiti onaj svoj stari sjaj.

A, velikom Vladimiru Stojkoviću da poželimo da se ne odriče srpskog pasoša, već da sada još snažnije i bolje brani boje Srbije i da nam zajedno sa svojim drugovima iz reprezentacije podari još jedan uspeh i plasman na Evropsko prvenstvo!

Mi smo jedan mali sportski portal, ali smo morali da iskoristimo priliku da stanemo na stranu sporta i čoveka koji nas je tokom prethodnih godina mnogo puta usrećio i učinio ponosnim. Sećate se odbranjenog penala Podolskom i onih košarkaških banana Nejmaru, zar ne?

 

 

5 Comments on "REDAKCIJSKI KOMENTAR: „Informer“ i „Alo“ su bruka Srbije, stop satanizaciji Vladimira Stojkovića!"

  1. Taj nije sportista taj je bolesnik i treba da ide iz drzave

  2. Bravo. Samo ne znam kako smijete da ovako nesto napisete

  3. Stjepana Supanca 15a, czt. | 24/09/2018 at 11:49 | Одговори

    @dusko, a ko si ti majstore? Nažalost, danas svako ima pristup internetu…

  4. Podrska Stojkovicu, naravno. Ne podrzavam to sto je izjavio, ali ga razumem. Temperatura na derbiju je 100 stepeni veca nego na obicnim utakmicama. Samim tim, I fudbalerima je tesko da iskontrolisu emocije. A sto se tice novinara, to je nekad bila casna profesija, a danas se svela na sund, neukus, prostakluk (cast izuzecima). Kad jedan Vucicevic moze da se bavi novinarstvom…onda ne znam sta bih rekao!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*