MIRKOVIĆ: Neće nam biti lako, ali ne odričemo se plasmana u grupnu fazu!

FOTO: FK Partizan

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da će biti teško protiv Bešiktaša, ali da njegova ekipa ne odustaje od Lige Evropa.

Upitan za koga će navijati pristalice Fenerbahčea, Mirković je uz osmeh odgovorio: „Siguran sam za Partizan“.

„Sigurno nam neće biti lako, ali se ne odričemo ovog takmičenja i želimo da nastavimo borbu u njemu. Biće teško, ali ne odustajemo. Uopšte se ne plašim protivnika, kao i eventualnih naših nedostataka. Vidimo svoju šansu u ove dve utakmice. Znamo kako treba da im odgovorimo, a za osam dana ćemo znati da li ćemo uspeti“, rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan će igrati protiv turskog Bešiktaša baraž za ulaz u grupnu fazu Lige Evropa.

„Velika ekipa, veliki protivnik, koji je sastavljen od svetskih i evropskih šampiona. Ima šampionski gen. Vodi ih trener Šenol Guneš, koji sa Mustafom Denizlijem i Fatihom Terimom čini trio najvećih autoriteta i znalaca u turskom fudbalu“, kazao je Mirković.

Po njegovim rečima, Partizan iz dana u dan treba da diže formu i tako stiče samopouzdanje.

„Ovo je sport, igra i spremamo se i radimo upravo zbog takmičenja. Očekujem praznik fudbala i verovatno će ambijent biti u skladu s tim. Iz dana u dan treba da podižemo formu i sa njom da stičemo neophodno samopouzdanje“.

Na pitanje da li je zadovoljan timom koji ima, Mirković je imao zanimljiv odgovor.

„Mi treneri bismo uvek hteli više i bolje, a možda bi i momci u timu želeli Murinja. Tu smo negde, uvek na pola puta. Uvek može bolje, naravno“, odgovorio je Mirković.

Zoran Mirković je tokom igračke karijere tri godine bio u Turskoj, gde je nastupao za Fenerbahče.

„Svi imamo neke insajdere. Vrhunski fudbal se danas zasniva i na informaciji. U kontaktu sam sa prijateljima u Istanbulu. Svi sve znamo. I oni verovatno sve o nama. Nema tu mnogo tajni“, naveo je trener crno-belih.

Prva utakmica igraće se u četvrtak od 20.30 na stadionu Partizana, dok je revanš sedam dana kasnije u Istanbulu.

BETA

Be the first to comment on "MIRKOVIĆ: Neće nam biti lako, ali ne odričemo se plasmana u grupnu fazu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*