POLjACI NISU MOGLI: Legija pobedila sa dva igrača manje, ali Spartak čeka Zvezdu!

Isključenje crnogorskog reprezentativca kumovalo eliminaciji šampiona Poljske uprkos pobedi od 1:0.

Spartak iz Trnave kreator je jednog od najvećih iznenađenja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Šampion Slovačke eliminisao je Legiju iz Varšave i pored večerašnjeg poraza na svom terenu od 0:1, nakon što je u prvom meču u Varšavi pobedio kao gost sa 2:0.

Jedini pogodak na meču postigao je iskusni španski defanzivac Injaki Astiz u 63. minutu posle prekida i centaršuta Kučarčuka i to u trenutku dok je Legija imala igrača manje na terenu. Marko Vešović, nekadašnji provotimac Crvene zvezde, uspeo je sredinom prvog poluvremena da dobije dva žuta kartona u razmaku od samo 12 minuta zbog grubih prekršaja i time natera arbitra da ga isključi iz igre.

Do tog trenutka Legije je kako-tako bila u igri. Opet je bila u podređenom položaju, ali je imala dobru šansu preko Kantea u 32. minutu. Spartak je igrao strpljivo, do noge, nije žurio, a dve dobre prilike da razreše svaku dilemu Slovaci su propustili u završnici prvog dela, prvo preko Egba, zatim i preko veziste Grešaka, ali se oba navrata dobrim intervencijama iskazao golman Legije Malarž.

Drugo poluvreme donelo je inicijativu Poljaka, i pored brojčane slabosti njima je bio potreban gol, a stigli su do njega tek u 63. minutu. Na njihovu žalost to je bilo sve što su uradili na ovom meču, nisu imali snage da naprave poptuni preokret, a Spartak se strpljivom igrom polako, ali sigurno, dokopao samog finiša. Da je sve rešeno, bilo je jasno u 85. minutu kada je nesmotreni Domagoj Antolić dobio drugi žuti karton pa je i on isključen u redovim gostiju.

Bio je to znak da u Trnavi nastane slavlje i krene priprema za ono što sledi sledeće nedelje, a to je verovatno okršaj sa Crvenom zvezdom koja sutra brani velikih 3:0 u Litvaniji protiv Suduve. Crveno-belima će oprez biti potreban, mada se videlo večeras da sa Spartakom, iako je izbacio Poljake, može da se igra.

Mozzartsport

Be the first to comment on "POLjACI NISU MOGLI: Legija pobedila sa dva igrača manje, ali Spartak čeka Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*