SUBOTIČANI NA TURBO POGON: Sjajni Spartak nadigrao Spartu u Novom Sadu!

FOTO: FK Spartak

Fudbaleri Spartaka šokirali su prašku Spartu i pobedili 2:0 favorizovane Čehe u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Česi su dominirali svih 90 minuta na novosadskom „Karađorđu“, ali su Subotičani perfektno koristili svoje retke prilike i stekli ogromnu prednost pred revanš.

Imao je Spartak dosta sreće jer su se igrači Sparte ispromašivali, posebno u drugom poluvremenu kada se pre svih obrukao Teteh sa nekoliko prouštenih zicera.

Međutim, fudbaleri Spartaka su više nego zasluženo zabeležili najveću pobedu u svojoj istoriji jer su hrabrom igrom pokazali svim srpskim timovima da je nijedan protivnik nije nepobediv.

Spartak je poveo već u osmom minutu kada štoper Ćalasan koristi lošu reakciju odbrane Sparte nakon centaršuta Glavčića iz slobodnog udarca i sa druge stative trese mrežu gostiju.

Usledio je žestok pritisak Sparte, najkonkretniji je bio Rumun Stančiju koji je uz podršku Kange tražio put do gola Spartaka, ali je odbrana Subotičana igrala fantastično.

Redali su se napadi i šanse Čeha, na mukama je često bio Perić, ali je sve to bilo vredno mučenja jer sredinom drugog dela meča Subotičani surovo kažnjavaju goste.

Nakon strpljivog napada Đuričin i Šimura su odigrali sjajan dupli pas ispred kaznenog prostora Sparte, a Đuričin ga kruniše preciznim udarcem po zemlji i lopta se od stativu odbija u gol.

U samoj završnici Sparta je imala nekoliko sjajni gol šansi, ali Teteh se ispromašivao i omogućio Spartaku da bez primeljenog gola putuje u Prag.

Bolji iz ovog dvomeča će u trećoj rundi igrati sa danskim Brondbijem.

U drugom kolu nastupaju još dva srpska tima, Radnički je poražen od Makabija u Izraelu, dok je Partizan minimalnim rezultatom savladao litvanski Trakaj.

B92

 

Be the first to comment on "SUBOTIČANI NA TURBO POGON: Sjajni Spartak nadigrao Spartu u Novom Sadu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*