VELIKI PODVIG: Olga Danilović spasila pet set lopti, pa pobedila 49. teniserku sveta!

Mlada srpska teniserka Olga Danilović nastavila je sa sjajnim partijama na WTA turniru u Moskvi i plasirala se u četvrtfinale.

Danilovićeva, koja je u glavni žreb upala kao „laki luzer“ u drugom kolu je savladala Estonku Kaju Kanepi, rezultatom 7:6 (7-3), 7:5.

Olga je u prvom delu igre spasla pet set lopti i uspela da ga dobije u taj brejku.

Posle razmenjenih brejkova na startu meča, srpska igračica je imala priliku da servira za vođstvo od 1-0, ali je onda protivnica uzvratila i preuzela kontrolu. Kanepi je u 12. gemu žestoko pretila, ali je kod svih pet šansi kao pobednica izašla naša predstavnica. To joj je omogućilo da u taj brejku bude mnogo motivisanija i osvoji prvi set.

Drugi deo igre doneo je mnogo brejk šansi, a Danilovićeva je imala konstantnu rezultatsku prednost – Kaja je jednom uspela da se vrati, da bi u finišu „pao“ još jedan brejk koji je bio dovoljan za jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Olga je tako savršeno iskoristila priliku koja joj se ukazala posle ispadanja u kvalifikacijama i u borbi za polufinale čeka bolju iz meča Gerges – Vikljanceva.

Takođe, nastavila je meteorski uspon, skočila za 26 pozicija na listi i od ponedeljka će u najgorem slučaju biti 161. igračica sveta.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 750.000 dolara.

B92

 

Be the first to comment on "VELIKI PODVIG: Olga Danilović spasila pet set lopti, pa pobedila 49. teniserku sveta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*