VELIKI USPEH: Srpski kajakaši Tomićević i Zorić oborili svetski rekord i postali šampioni Evrope!

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić postali su danas šampioni Evrope u dvosedu na 1.000 metara na prvenstvu u Beogradu.

Svetski prvaci i olimpijski vicešampioni sada su dodali evropsko zlato na Adi Ciganliji i to pošto su prethodno imali kontintalno srebro i dve bronze.

Srpski dvojac završio je trku u vremenu od 3:04.940 minuta i postavio svetski rekord, srebro je pripalo Nemcima Maksu Hofu i Markusu Grosu, a bronza španskoj posadi i tandemu koji je držao prethodni rekord Fransisko Kubelos – Injigo Penja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim kajakašima Marku Tomićeviću i Melenku Zoriću osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

– Čestitam srpsklim kajakašima Marku Tomićeviću i Melenku Zoriću osvajanje zlata u trci dvoseda na 1000 metara na Evropskom prvenstvu u beogradu! – napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je česittao srpskom tandemu na velikom uspehu.

– Kajak još jednom blista u punom sjaju! Naši sjajni momci, naš dvojac Marko Tomićević i Milenko Zorić postali su šampioni Evrope i time još jednom potvrdili da su uvek najboljih među najboljima! Čestitam Marku i Milenku, njihovom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije na ovom uspehu – navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Tanjug

Be the first to comment on "VELIKI USPEH: Srpski kajakaši Tomićević i Zorić oborili svetski rekord i postali šampioni Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*