PORAZ JOKANA I MITRA: Fulam se ispromašivao, Derbi pobedio!

Fudbaleri Fulama poraženi u prvom meču polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu na gostujućem terenu od Derbi Kauntija sa 1:0.

edini gol za domaću ekipu je postigao Kameron Džeroum u 34. minutu utakmice.

Fulam je bio bolji protivnik, ali to nije pokazao i na semaforu, pa će tim Aleksandra Mitrovića i Slaviše Jokanovića gol zaostatka morati da nadoknadi na Krejven Kotidžu za tri dana.

Prvo poluvreme završeno je 1:0 u korist Derbija, iako ništa u prvih sedam, osam minuta nije nagoveštavalo takav ishod.

Fulam je napadao, ali se i vrteo oko kaznenog prostora Derbija nekako bezidejno. Derbi se toj situaciji prilagodio i čekao je svoje prilike iz kontri.

Iako je u uvodnih petnaestak, dvadeset minuta Fulam držao loptu u nogama tri četvrtine vremena, Lorens, Dejvis i Džeroum su bili na drugoj strani mnogo konkretniji.

Lopte Fulama su u prvih pola sata uglavnom išle ka Aleksandru Mitroviću, leđima okrenutom golu, a srpski napadač iz takvih situacija nije mogao da uradi mnogo jer je bio dobro zatvoren.

Fulam je solidnu šansu imao u 27. minutu kada je lopta išla na peterac upravo Mitroviću, ali je dobro reagovao Karson. Nakon toga je glavom pored gola šutirao Ajite.

Derbi vodi od 34. minuta. Hadlstoun je iz sredine dugom loptom pronašao Forsajta, ovaj je centrirao, a Kameron Džeroum je glavom zakucao loptu u mrežu.

Domaćin je tada poveo iz prvog udarca koji je uopšte uputio ka golu Fulama i to je bilo dovoljno da ode na poluvreme s prednošću.

Fulam je u drugom poluvremenu nakratko pokazao pad koncentracije u odbrani, ali zaigrao mnogo bolje u napadu.

Fudbaleri Derbija su se povukli, ali su imali mnogo sreće u 54. i 55. minutu. Prvo je Mitrović odložio loptu na 25 metara, odakle je natrčao MekDonald i pogodio prečku. Potom je u kaznenom prostoru dugu loptu dobio Ajite i promašio zicer iz prve sa desetak metara.

Usledio je strašan udarac Karnija iskosa, a Karson je paradom odbranio svoj gol. U tim trenucima se Mitrović približio golu Derbija, iako mu je i dalje bio okrenut leđima, a njegovi saigrači su se bolje dodavali i igrali.

Derbi nije gotovo ni prišao golu Fulama. Tek u 74. minutu je Lorens prošao desno i iz trka centrirao, ali je lopta samo prozujala kroz peterac Fulama ispred Anje, ali i Betinelija.

Lorens je još jednom dobro napao po istoj strani, jer je Fulam počeo da igra lošije u napadu. Forsirali su igru kratkih pasova posle kornera što im nije donelo ništa osim izgubljenih lopti, a u poslednjih desetak minuta su samo obigravali oko kaznenog prostora Derbija bez ikakvog efekta.

Opasnu šansu je u finišu imao Tom Karni kada je zamalo pogodio gol u 87. minutu. Solidnu priliku je propustio i Mitrović posle centaršuta minut kasnije, ali je rezultat ostao nepromenjen do kraja, pa Fulam mora da nadoknadi gol zaostatka ako hoće u Premijer ligu.

B92

Be the first to comment on "PORAZ JOKANA I MITRA: Fulam se ispromašivao, Derbi pobedio!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*