TOPIĆ: Žao mi je što u ovakvim okolnostima preuzimam Zvezdu!

Novi trener Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je danas da mu je žao zbog okolnosti pod kojima je pruzeo ekipu.

– Žao mi je što pod ovakvim okolnostima dolazim na mesto prvog trenera. Imali smo ideju kada smo Dušan i ja predstavljeni kao trenerski tandem na početku sezone, da ćemo ovo odraditi zajedno do kraja – rekao je Topić za klupski sajt.

Topić je do sada bio pomoćnik Dušana Alimpijevića, a u ponedeljak je preuzeo ekipu kao privremeno rešenje posle smene prvog trenera.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je kazao da sve što se tiče njegove igračke karijere „sada pada u vodu i nije važno“.

– Važno je ono što sledi. Moramo da popravimo odnos prema igri, da podignemo odgovornost, da svi shvate težinu dresa koji nose i za koji klub igraju. Moramo da se okrenemo jedni drugima jer samo zajedno možemo da krenemo napred kao tim. Nemamo puno vremena, a puno utakmica je pred nama. Treba osvežiti ekipu i uraditi dobru pripremu, koja je važna u ovom delu sezone. Bez velikih reči, na nama je da radimo i očekujem da idemo napred – kazao je Topić.

Debi će imati protiv Borca u Superligi Srbije.

– Borac je dobar tim koji zna da igra košarku i zaslužuje svako poštovanje. To nisu pokazali samo u našoj utakmici u Čačku, već i kroz ostale mečeve ove sezone u ABA2 ligi i domaćem šampionatu. Mi sa druge strane moramo prvo da povratimo veru u sebe kao tim, koji želi da odigra dobru, borbenu utakmicu. Takođe, očekujem i podršku naših navijača, da nas podrže jer smo u završnoj fazi naporne sezone – naveo je Topić.

Kapiten ekipe Branko Lazić je istakao da se „borbenost i želja podrazumevaju“ jer bez toga ne može da se napreduje.

– To je nešto što se podrazumeva kada igraš za Crvenu zvezdu. Očekuje nas protivnik koji je tokom cele sezone pokazivao da zna da igra košarku, u čijem sastavu je dosta vrlo iskusnih igrača. Zato samo maksimalnim angažovanjem možemo do pobede i bodova, koji nam donose prvo mesto. Zato pozivam i navijače da nam pruže podršku, jer nam je potrebna u ovom trenutku, u sezoni koja se bliži svom kraju i koja je vrlo naporna – zaključio je Lazić.

Utakmica osmog kola Grupe A Superlige Srbije između Crvene zvezde i Borca biće odigrana u sredu od 18.00 u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

BETA

Be the first to comment on "TOPIĆ: Žao mi je što u ovakvim okolnostima preuzimam Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*